1 miljoen euro voor terugkeer The Crystal Maze als real life game

juli 22, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

We vertelden begin deze week over Hyde, een doolhof van escape rooms. De bedenkers hebben een Kickstarter om geld in te zamelen om hun droom waar te maken. Nu wil het dat The Crystal Maze ze voor is. Dit is een soortgelijk idee, ook in London en dit doolhof heeft al meer dan 1 miljoen euro opgehaald.

In de jaren 90 was The Crystal Maze één van de favoriete televisieprogramma’s op de Britse televisie. De bedenkers willen de beleving zoveel mogelijk hetzelfde maken als uit die tijd. Met veel liefde wordt zo precies mogelijk de echte beleving van The Crystal Mazevan toen nagebouwd. Je krijgt het doolhof net zoals deelnemers dat toen kregen, wat je in het midden van de actie plaatst. Je verzamelt ook kristallen waarmee je tijd krijgt in de Dome aan het einde. Alle vier de beroemde zones zullen aanwezig zijn; Aztec, Medieval, Industrial and Futuristic en natuurlijk niet te vergeten The Crystal Dome wordt nagebouwd! Ze hebben zelfs Richard O’Brien, de oorspronkelijk Maze Master bereid gevonden om met ze mee te doen. Bekijk onderstaande video als je nog niet weet wat The Crystal Maze is.

Het televisieprogramma is vergelijkbaar met wat wij in Nederland kennen als Fort Boyard. Een spelshow waarbij je in teams zo snel mogelijk raadsels en puzzels op moest lossen vanuit een fort dat voor de Franse westkust bij de plaats La Rochelle ligt. De eerste aflevering is ook uit 1990 uitgezonden. vanwege de hoge kosten is het uiteindelijk gestopt. In 2014 zijn er opnieuw afleveringen van Fort Boyard uitgezonden.

We kennen deze real life games al veel langer, we hadden Fort Boyard immers al. Alleen het is allemaal in een nieuwer jasje gestoken en is dat het begrip escape room geworden.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest