Dag van de Escaperoom elk jaar op 1 oktober

Escaperooms blijven maar in populariteit groeien. Escape Rooms Nederland bracht het nieuws dat Nederland de meeste escaperooms per vierkante meter heeft. Waarom zou er dan net als veel andere verschijnselen niet een speciale dag zijn waarbij we alle escaperooms eren. De eerste dag speciaal in het teken van escaperooms is daarom vanaf 1 oktober 2016 een feit. Een dag die elk jaar alle escaperooms in het zonnetje zet. De Dag van de Escaperoom. Escape Rooms Nederland wil graag dat de escaperoom een begrip blijft en een echte Escape Room Day past daar perfect bij. Speel met ons mee op 1 oktober 2018!

1 oktober, Dag van de Escaperoom

Die ene dag per jaar tot in het eind der tijden waarbij escaperooms net even specialer zijn dan de rest van het jaar en alles iets mysterieuzer is dan normaal. Elke jaar zal op de eerste dag van de maand oktober de dag zijn waarbij escaperooms het middenpunt zullen zijn. Waarbij aandacht besteed wordt aan de groei van escaperooms, waarbij er speciale acties zullen zijn, maar ook waarbij zoveel mogelijk mensen genieten van het spelen van een escaperoom. 1 oktober 2018 zal de derde Dag van de Escaperoom zijn waarbij hopelijk zoveel mogelijk mensen zich laten opsluiten in een escaperoom.

Ietsje langer dan 1 dag mag ook best

De Dag van de Escaperoom is 1 dag. In 2018 valt dit op een maandag. Wat een minder geschikte dag is, omdat de meeste escaperooms dicht zijn, of men aan het werk is. Toch is het maar 1 dag. We willen dat iedereen zo veel mogelijk de kans heeft om een escaperoom te gaan spelen. Daarom kan het zijn dat sommige escaperooms in Nederland (en wereldwijd) niet alleen deze maandag speciale acties of evenementen hebben, maar ook enkele dagen daarvoor of daarna. Lekker toch? 🙂

Rond deze dagen vind je bij veel escaperooms in Nederland (en wereldwijd) speciale acties, evenementen, gastoptredens, speciale edities en meer mysterieuze gebeurtenissen. Allemaal in het teken van de Dag van de Escaperoom. Een overzicht van alle acties bij jou in de buurt vind je op de website van Escape Room Day. Een internationale website in het teken van Escape Room Day, de dag van de escaperoom. Deze moet door locaties en bedrijven nog veel verder gevuld worden. Blijf er dus regelmatig een kijkje nemen.

De datum van de dag van de Escaperoom, 1 oktober

1 oktober is de Dag van de Escaperoom. Die datum komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. We hebben er een leuke draai aan proberen te geven waarom 1 oktober een leuke dag is om nou juist deze dag de Dag van de Escaperoom te maken. We hebben het woord ESCAPEROOM gepakt. De positie van de letter in het alfabet is een getal (E=5, S=19, etc). Als je deze getallen optelt kom je op het getal 110. Dat is 1-10, oftewel 1 oktober. We kwamen nog tot een andere wonderbaarlijk inzicht en dat is als we 110 bekijken in het binaire stelsel dan krijg je het binaire getal 01101110. Oftewel 01 10 (Oktober) 11:10.

quote-escape-room-day-mike-van-hoenselaar

Wereldwijd is 1-10 niet altijd 1 oktober. In veel landen is 1-10 natuurlijk 10 januari. Daarom hebben we expliciet de maand in het logo vermeldt. We zijn benieuwd wat je van het logo vindt.

Escape Room Day

Omdat de Dag van de Escaperoom niet alleen voor Nederland geldt, is er ook een internationale escape room website opgezet.
Hier vind je algemene informatie over escaperooms en de historie hiervan. Er is een gedeelte waar evenementen en acties die op deze dag zullen zijn op verzameld zullen zijn. We hopen dat die veel gevuld gaat worden zodat je begin oktober veel escaperooms kunt spelen. De website wordt elke dag verder aangevuld met mysterieuze aanbiedingen en evenementen.

Bezoek Escape Room Day

Deel je eigen escaperoom quote!

We proberen wel al zoveel mogelijk ervaringen en uitspraken over escaperooms te verzamelen. Vanaf vandaag tot aan 1 oktober zullen we de hele dag speciale quotes en tips van eigenaren en escapers delen op Facebook en Twitter. Zoals hieronder. Heb je zelf een quote of unieke ervaring? Stuur hem in en wie weet vereeuwigen we deze op weg naar de derde Escape Room Day ter wereld.

quote-escape-room-day-mike-van-hoenselaar

Hoeveel escaperooms heb jij inmiddels al gespeeld? Hopelijk komen er dit jaar nog velen bij. Ervaringen van je escaperooms horen we heel graag! Hopelijk zien we je ergens op Escape Room Day!

Pin It on Pinterest