1 Oktober Dag van de Escaperoom

september 12, 2023 | Nieuws | Karin Goumans

Over iets meer dan 2 weken is het zover. 1 oktober 2023 is het weer de wereldwijde Dag van de Escaperoom. Het is inmiddels de achtste editie die we organiseren. Escaperooms zijn dit jaar 10 jaar een fenomeen in de wereld!

Acht jaar geleden was de allereerste Dag van de Escaperoom. Er is inmiddels veel gebeurd en zijn er mooie pareltjes bijgekomen. Binnen, buiten, online, overal kun je genieten van escape belevingen. Zonder of met acteurs, samen met je vrienden aan de keukentafel of lekker met z’n tweetjes onder het genot van een hapje of drankje. Er is veel mogelijk in de escaperoomwereld. De escaperoom eigenaren zitten zeker niet stil. De Dag van de Escaperoom is de perfecte kans om een escaperoom te bezoeken die al even op je lijstje staat.

Verschillende escaperooms in Nederland hebben speciale acties rondom deze bijzondere dag. Sommige alleen geldig op 1 oktober, bij anderen mogen we er langer van genieten. Zodra we meer informatie ontvangen vullen we het artikel aan.

De datum van de dag van de Escaperoom, 1 oktober

Nog even een feitje voor degene die dit nog niet weten 😉

1 oktober is de Dag van de Escaperoom. Die datum komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. We hebben er een leuke draai aan proberen te geven waarom 1 oktober een leuke dag is om nou juist deze dag de Dag van de Escaperoom te maken. We hebben het woord ESCAPEROOM gepakt. De positie van de letter in het alfabet is een getal (E=5, S=19, etc). Als je deze getallen optelt kom je op het getal 110. Dat is 1-10, oftewel 1 oktober. We kwamen nog tot een andere wonderbaarlijk inzicht en dat is als we 110 bekijken in het binaire stelsel dan krijg je het binaire getal 01101110. Oftewel 01 10 (Oktober) 11:10.

Die ene dag per jaar tot in het eind der tijden waarbij escaperooms net even specialer zijn dan de rest van het jaar en alles iets mysterieuzer is dan normaal. Elke jaar zal op de eerste dag van de maand oktober de dag zijn waarbij escaperooms het middenpunt zullen zijn. Waarbij aandacht besteed wordt aan de groei van escaperooms, waarbij er speciale acties zullen zijn, maar ook waarbij zoveel mogelijk mensen genieten van het spelen van een escaperoom. 1 oktober 2021 zal de zesde Dag van de Escaperoom zijn waarbij hopelijk zoveel mogelijk mensen zich laten opsluiten in een escaperoom.

Dit jaar valt het op een zondag

De Dag van de Escaperoom is 1 dag. In 2023 valt dit op een zondag. Een perfecte dag om een escaperoom te spelen en omdat vele mensen op zondag een vrije dag hebben. 

We willen dat iedereen zo veel mogelijk de kans heeft om een escaperoom te gaan spelen. Daarom kan het zijn dat sommige escaperooms in Nederland (en wereldwijd) niet alleen deze zondag speciale acties of evenementen hebben, maar ook enkele dagen daarvoor of daarna. Lekker toch? 🙂

Rond deze dagen vind je dus bij veel escaperooms in Nederland (en wereldwijd) speciale acties, evenementen, gastoptredens, speciale edities en meer mysterieuze gebeurtenissen. Allemaal in het teken van de Dag van de Escaperoom.

Een overzicht van alle acties bij jou in de buurt vind je op de website van Escape Room Day. Een internationale website in het teken van Escape Room Day, de dag van de escaperoom.

Hoeveel escaperooms heb jij inmiddels al gespeeld? Deel ze vooral met elkaar en met ons. Ervaringen van je escaperooms horen we heel graag!

Hopelijk zien we je ergens op Escape Room Day!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest