10 nieuwe Nederlandse escape rooms in september!

september 1, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

September is een maand waarbij er enorm veel nieuwe escape rooms openen. We staan versteld van het aantal. Er hebben nog nooit zoveel escape rooms hun deuren geopend als in september. Het aantal escape rooms zit bijna op de 200. Een hele prestatie voor een klein kikkerlandje als Nederland. Er zijn nog verschillende gebieden in Nederland waar nog geen een escape room is dus er zit nog genoeg groeipotentieel in Nederland. Intussen vind je bij Escape Rooms Nederland het meest complete overzicht van escape rooms in Nederland.

Wij delen graag de 10 escape rooms die in september openen zodat je er een kijkje kunt gaan nemen. Ze zitten gelukkig heel divers verspreid door Nederland. Dus iedereen in Nederland kan een nieuwe escape room bezoeken. Het valt wel op dat Noord-Brabant heel hard blijft gaan met nieuwe escaperooms. Sowieso is Noord-Brabant de provincie met veruit de meeste escape rooms. 35 stuks maar liefst. Dat is het dubbele van de nummer 2 escape rooms provincie Noord-Holland. Gelderland is een mooie inhaalslag aan het maken en zit nu op 14 escape rooms. Nog net achter Noord-Holland met nu 17 escape rooms.

1. Escape Room Leiden (Zuid-Holland)

escape-room-leiden-kruithuisje
Vanaf september opent in het Leidse Kruithuisje (1485) de Escaperoom Leiden. De Waltoren Oostenrijk aan de Jan van Houtkade vormt de historische locatie voor deze escaperoom. Laat je met een groep vrienden, familie of collega’s opsluiten in dit mysterieuze middeleeuwse torentje en ontdek hoe je binnen een uur kunt ontsnappen,” aldus eigenaar Tommy Hopstaken. Het Kruithuisje is voor de escaperoom omgetoverd tot het atelier van Rembrandt van Rijn.
Meer informatie over Escape Room Leiden.

2. Escape room Mysterium in Utrecht (Utrecht)

escape-room-mysterium-utrecht-2
Aan de oudegracht in een middeleeuwse werfkelder in Utrecht is een gloednieuwe escape room gebouwd. Een mysterieuze puzzel vol verborgen voorwerpen. Met een uniek thema en verhaal om te ontdekken. Maak deel uit van dit spannende interactieve spel dat plaatsvindt in het hart van Utrecht. Stap in de kamer en laat de wereld die je kent achter je.
Meer informatie over Mysterium Utrecht.

3. Escaperoom 0318 Veenendaal (Gelderland)

escape-room-0318-veenendaal
Escaperoom 0318 in Veenendaal is ook meteen de eerste escape room van Veenendaal. Het is de 11de escape room van Utrecht. Je stapt in de schoenen van de bemanning van een nucleaire onderzeeër. Midden op de Atlantische oceaan, op een diepte van meer dan honderd meter, gaat het plotseling mis. Er is een gigantische explosie te horen, de motor stopt en de onderzeeër begint te zinken. Spanning en adrenaline als de tijd op de klok afloopt. Escaperoom 0318 in Veenendaal biedt een nieuwe en unieke spel ervaring. Een spannend, onvoorspelbaar, verslavend en educatief dagje uit.
Meer informatie over Escaperoom 0318 Veenendaal.

4. Escape Room The Vault van Sherlocked in Amsterdam (Noord-Holland)

sherlocked-the-vault
Een unieke escaperoom in Amsterdam. Een met een break-in, in plaats van het ontsnappen uit de kamer. Het verhaal van de nieuwe escape gaat over de geschiedenis van het kluizencomplex onder de Beurs van Berlage. De Gestapo heeft het pand als basis gebruikt. Uiteindelijk is het complex een privé kluis geworden waar 4 families verantwoordelijk voor zijn. Vandaar ook de naam The Vault voor deze tweede escape room. Het is onduidelijk wat er in de kluis bewaart wordt, maar er wordt verteld dat het een object is gemaakt door Nicolas Tesla om oneindige energie mee op te wekken. Het belooft weer een hele gave ervaring te worden. Sherlocked heeft met hun eerste escape room The Architect al hoge ogen gegooid. Daarnaast waren ze recent nog in het nieuws met hun escape schip tijdens SAIL.
Meer informatie over The Vault van Sherlocked.

5. Escape room Team Trapped in Venlo (Limburg)

escape-room-team-trapped-venlo
De tweede escape room van Venlo. Gelegen in het centrum aan de Markt. Een onbekende man is gestorven in het Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Jarenlang had de man niet gesproken. Toch waren zijn laatste woorden heel duidelijk. Hij beweerde dat hij een voormalig lid van een groep van zeer intelligente mensen was die op het punt hebben gestaan een grote ontdekking te doen. Talloze avonturiers zijn al wanhopig op zoek geweest naar deze grote ontdekking. Wil jij ook een poging wagen als gelukszoeker?
Meer informatie over Escape Room Venlo Team Trapped.

6. Escape room Race to Escape Tolbert (Groningen)

escape-room-postwagen-race-to-escape-tolbert
De escape room Race to Escape is ingewikkeld en onvoorspelbaar. Gebaseerd op Race to Escape van Discovery. Het unieke aan deze escape room is dat het mogelijk is om in 5 kamers tegelijk te strijden. Dus je kunt op deze manier tot 25 mensen tegelijk een escape room te doen. Ontmantel een bom met zijn vijven. Doe jij dit sneller dan de andere 4 teams? Een ideaal bedrijfsuitje om te strijden tegen je collega’s.
Meer informatie over Escape room Race to Escape Tolbert.

7. Escape room The Escape Hunt Experience in Eindhoven (Noord-Brabant)

escape-room-escape-hunt-eindhoven
Op de Nijverheidsweg op Eindhoven Noord zit The Escape Hunt Eindhoven. Dit is escape room nummer 27 van de provincie Noord-Brabant. Een escape room locatie met 6 kamers. De 6 kamers hebben een heel diverse thema’s en niet van alle kamers is al alle informatie bekend. Escape Hunt is een wereldwijde organisatie waarbij je jezelf kunt aansluiten als escape room. Je bent dan een franchise van The Escape Hunt en veel werkzaamheden en denkwerk wordt bij je uit handen genomen. Nederland heeft al een escape room van de franchise The Escape Hunt. Namelijk in Groningen.
Meer informatie over The Escape Hunt Experience Eindhoven.

8. Escape room Harderwijk speciaal voor kinderen (Gelderland)

escape-room-harderwijk-logo
De nieuwe escaperoom Criminele kamer is voor kinderen van 13 t/m 15 jaar. Jullie worden ontvangen door een crimineel die in goud handelt. Eenmaal binnen blijft er een misverstand te zijn en geeft hij jullie 1 uur te tijd om te ontsnappen uit zijn kamer. De escaperoom Geheim agent is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Al vele jaren zit de school voor geheime agenten in Harderwijk. Natuurlijk weet niet iedereen dit, het moet tenslotte zoveel mogelijk geheim blijven. Jullie zijn de gelukkige die hun examen moeten komen afleggen bij onze “geheime agenten school”. Het is op dezelfde locatie als de andere escape room in Harderwijk. Officieel is het dus geen nieuwe locatie, maar een nieuwe escape room.
Meer informatie over Escape room Harderwijk.

9. Escaperoom Beekbergen (Gelderland)

escape-room-beekbergen
Veluw0Valley opent in Beekbergen 2 escape room concepten. Als eerste een mexicaanse gevangenis. Stel je voor: je zit je leven lang opgesloten in een ruimte van een paar m2. Met alleen een toiletpot, een bed en een wastafel. De grootste drugsbaron van de wereld, Joaquín ‘El Chapo’ Guzman, eindelijk opgesloten maar…hij wist te ontsnappen! Nu is het jouw beurt! De tweede escaperoom is de Heineken ontvoering. De ontvoering staat bekend om veel cash en gecodeerde boodschappen. De aanwijzingen kwamen veelal via krantenadvertenties met geheimzinnige omschrijvingen. Genoeg om een uur te puzzelen en de ontvoering op te lossen. Er zijn identieke escape rooms van de Heineken Ontvoering en de Mexicaanse gevangenis waardoor je prima een strijd kunt voeren met twee teams. Zo kan er een wedstrijdelement toegevoegd worden. Omdat Escape Room Beekbergen op het evenemententerrein Veluwe-Valley ligt, kun je een bijzonder bedrijfsuitje beleven. Er zijn hier namelijk 59 andere activiteiten die je kunt ondernemen.
Meer informatie over Escaperoom Beekbergen.

10. Escape Room 076 Breda (Noord-Brabant)

escape-room-076-breda
Escape Room 076 is de vierde escape room van Breda. De escape room van Escape Room 076 draait om een oud PTT gediende die jullie zal begeleiden naar de bovenste verdieping van het pand en zal je toelaten tot het kantoor van dhr. Sigmund. De heer F. Siegmund is op 13 februari 1989 spoorloos verdwenen. Ruim 26 jaar na de vermissing van de PTT medewerker is zijn kantoor ontdekt door een groep studenten. In de ruimte zijn allerlei aanwijzingen gevonden die de geruchten rond zijn verdwijning meer dan bevestigen. Geen viezigheid of enge ervaringen in deze escape room; maar wel reuze spannend!

De komende maanden gaan er nog zeker 5 nieuwe escape rooms openen zover wij weten. Nijmegen 2 rooms, Rotterdam, Eindhoven en Horst allemaal 1. En het zullen zeker niet de laatste zijn. Weet jij nog een escape room die er aan gaat komen? Laat het ons weten.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest