1000ste escaperoom geplaatst op Escape Rooms Nederland

februari 18, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een nieuwe escaperoom mijlpaal voor Nederland. Meer dan 1.000 escaperooms in Nederland!

We hebben de 1.000ste escaperoom op Escape Rooms Nederland mogen plaatsen. Het Verzet in Venlo is de 1.000ste escaperoom die we op Escape Rooms Nederland hebben toegevoegd. Wat zijn we ontzettend trots dat we zoveel mooie escaperooms in Nederland hebben mogen verwelkomen door de jaren heen. Hopelijk komt daar nog geen eind aan :).

1.000 escaperooms in Nederland geopend

Door de jaren heen zijn er helaas ook al 42 escaperooms gesloten. We hebben op dit moment dus geen 1.000 escaperooms open helaas. Het aantal escaperooms stijgt tot onze grote verbazing nog steeds. Niet meer zo snel als voorgaande jaren, maar de kans zit er dus nog zeker in dat we 1.000 escaperooms in Nederland gaan halen. Daar zijn er nog 23 voor nodig. We weten al van 12 die er nog bij gaan komen. Spannend dus :).

“We werken de escaperooms die zich aanmelden wekelijks bij en ineens zag ik dat we de 1.000 escaperooms gepasseerd waren. Toen ik ging kijken welke dan de 1000ste was, vond ik Het Verzet in Venlo. Dit bleek de derde kamer van Team Trapped te zijn.”, Karin Goumans, mede-eigenaar Escape Rooms Nederland

Groei escaperooms Nederland

De groei van escaperooms door de jaren heen op Escape Rooms Nederland hebben we hieronder in een grafiek visueel gemaakt. De echte groei is niet meer zoals in 2017 en 2018, maar er komen alsnog minimaal 2 escaperooms per maand bij op dit moment. Ongelofelijk! Niet voor niets is Nederland het land met de meeste escaperooms per vierkante kilometer. Over een paar maanden staat Up The Game in Breda weer op het programma, een van de grootste escaperoom en real life gaming evenementen van de wereld.

De komende tijd zullen we meer statistieken van de wereld van escaperooms op Escape Rooms Nederland gaan visualiseren. Zodat je nog makkelijk kunt zien waar de beste zitten, de mooiste, het dichtste bij, maar ook hoe het door de jaren heen gegroeid is.

Het Verzet in Venlo

Deze 1.000ste escaperoom kent nog een extra nieuwtje. De escaperoom Het Verzet heette eerst namelijk De Drukkerij. Project Escape heeft noodgedwongen de escaperoom moeten sluiten omdat het huurcontract niet verlengd werd. We feliciteren Team Trapped met de 1.000ste escaperoom in Nederland, wat mogen we van Het Verzet verwachten?

Het mooie aan de overname van deze escape room is dat de kwaliteiten van Project Escape en Team Trapped bij elkaar komen. De Drukkerij was natuurlijk al een fantastische escape room in Nijmegen. Bij de herbouw in Venlo hebben wij daar wat extra’s aan toegevoegd en de naam veranderd naar: Het Verzet. Verwacht dus een totaalbeleving met oog voor detail zoals je van Team Trapped gewend bent., aldus Bastiaan Moor, eigenaar Team Trapped.

Wat zijn we blij dat deze kamer een nieuw thuis gevonden heeft. We weten dat deze kamer nog op veel todo-lijstjes staat om te spelen. Gelukkig heb je daar nu alsnog de kans toe. We publiceren volgende week een interview met de eigenaren van Team Trapped. Waarin we veel meer gaan vragen over hun geschiedenis als escaperoomeigenaar, hun toekomstplannen en natuurlijk veel meer over Het Verzet.

De 1000ste escaperoom op Escape Rooms Nederland, wie weet waar dit mooie sprookje eindigt.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest