2 tijdelijke escape rooms gebouwd door jeugd Jong Hoeksche Waard

juli 19, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Bij Jong Hoeksche Waard, het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard, is altijd iets te doen. En als je zelf iets anders wilt organiseren, dan kan dat gewoon. Ze hebben nu 2 dagen gepland waarbij er een tijdelijke escape room gemaakt wordt in Orion of De Klep. Zondag 26 juli wordt de eerste escape room gebouwd in ‘s-Gravendeel (Zuid-Holland) bij Orion. Een week later wordt de escape room gebouwd in Strijen (Zuid-Holland) bij De Klep. Na een dag worden de escape rooms ook weer afgebroken.

Area 51
Op de website staat niets inhoudelijks over de escape room, alles is nog geheim, maar Area 51 geeft wel weg dat aliens wel eens een grote rol kunnen gaan spelen.
zondag 26 jul 13:30 – 17:00
Orion, Strijenseweg 120 in ‘s-Gravendeel

Sherlock Holmes
Ook van de Sherlock Holmes escape room weten we niet wat het precies in gaat houden, maar we verwachten dat de Sherlock Holmes mysterie de overhand zal hebben.
zondag 02 aug 13:30 – 17:00
De Klep, Sportlaan 11 in Strijen

Je kunt dus twee weken achter elkaar naar een escape room voor 4 euro. Dat zijn nog eens leuke initiatieven. Ze zouden net als bij Jeugdcentrale Renkum er een vaste escape room van moeten maken zodat ze continu geld kunnen verdienen om hier andere activiteiten van te kunnen betalen. Zuid-Holland heeft op het moment 11 vaste escape rooms, zou mooi zijn als er weer eentje bij zou komen.

Om de escape room te doen heb je een groep nodig van minimaal 2 en maximaal 5 personen. Mocht je alleen zijn, dan gaan we kijken of er een groep samengesteld kan worden. Deelname aan deze activiteit kost 2 euro per persoon. Opgeven is noodzakelijk voor donderdag 30 juli via [email protected] met daarin de namen van de deelnemers en leeftijd. Vrijdag 31 juli ontvangen alle deelnemers de lijst met tijden waarop zij zich, zondag 2 augustus, moeten melden (dit is om te voorkomen dat je lang moet wachten).

We weten niet hoe lang je in de kamer mag zijn om er uit te komen. We verwachten dat gezien de escape room 3,5 uur open is dat het ongeveer 15 minuten zal zijn. Zodat genoeg mensen de escape room kunnen proberem.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest