3 bijzondere hotels die ook een escaperoom hebben

juli 7, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Als liefhebber van escaperooms is er natuurlijk niets leuker dan een weekendje weg te combineren met het spelen van een escaperoom. Veel hotels spelen in op deze behoefte en ontwikkelden een eigen escaperoom voor gasten. Uiteraard kun je in de buurt van elke escaperoom een hotel of appartement zoeken, maar wij vinden het leuk om drie unieke hotels uit te lichten die zelf een escaperoom hebben.

City Resort Mill

In het Noord-Brabantse Mill staat City Resort Mill. Een unieke plek die een combinatie aanbiedt van opladen en ontspannen & ontdekken en ervaren. Naast een lekker restaurant, een ‘wellnessboot’ en sportcentrum beschikt de locatie ook over een aantal escaperooms. De escaperooms zijn geschikt voor 2 personen maar ook met grotere groepen (tot 40 personen) ben je hier welkom. En als je dan bent ontsnapt ga je lekker overnachten. Dat kan hier op een hele bijzondere manier. Er staat namelijk een oud vliegtuig waar 2 bijzondere suites in zijn gemaakt. Na het spelen van de escaperoom ga je slapen in een vliegtuig. Hoe bijzonder is dat?!

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel is een uniek buitenhotel in Vlaardingen. Hier kun je overnachten in een Vogelhuisje, een Raket, een Brandweerhuisje of té gekke Struisvogel caravan. Op de locatie is ook een escaperoom speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Help Professor Dokter Fügel om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden.

SS Rotterdam

Het Stoomschip Rotterdam is het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Tegenwoordig ligt het op een vaste locatie aan het Katendrechtsehoofd, midden in Rotterdam en is het een bijzonder hotel. Op het schip vind je diverse restaurants, een nachtclub, vergaderzalen en zijn er diverse startups die hier een kantoor hebben. En ook 3 escaperooms. Je daalt af in de buik van het ss Rotterdam en probeert te ontsnappen uit de koude opslagplaatsen in de bodem van
het schip. Een escaperoom spelen op zo’n unieke plek is echt een belevenis. Ontrafel jij alle geniale geheimen van de kapitein? Of stap je liever aan boord van de mysterieuze metro? We hebben ook een leuk interview gedaan met de makers van de escaperooms bij het ss Rotterdam.

Center Parcs

Geen hotel, maar wel leuk zijn de escaperooms bij Center Parcs. Vakantieparken Heijderbos, Eemhof en Huttenheugte hebben allemaal een escaperoom op het park. Als je een midweek weg bent bij Center Parcs kun je op het park samen met je gezin of familie genieten van een escaperoom. En zoals je zou verwachten zijn alle escaperooms ook met kinderen te spelen.

Ben jij op zoek naar een unieke stedentrip? Boek dan eens een bijzondere overnachting in één van bovenstaande hotels en combineer je weekendje weg met een leuke escaperoom waar je het hotel niet voor hoeft te verlaten. Leuk voor jong en oud!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

    Pin It on Pinterest