5 escape room games voor iOS en Android

Ter voorbereiding op jouw bezoek aan een escape room kun je een escape room game downloaden voor op je telefoon en daarmee oefenen om straks in een echte escape room al een voorsprong te hebben. Dit zijn 5 van dat soort games voor iOS (Apple) en Android dus kies er eentje uit en ga alvast je hersenen trainen voor de escape room!

1. The Room

Prijs: €0,89 voor Android en €0,99 voor iOS
Biedt aankopen in app aan.

the-room-ios-escape-room Deze escape room game staat bekend als een van de betere escape room games die er bestaat en als je het spel wilt downloaden voor op je iPhone moet je kiezen voor The Room Pocket. Het spel draait om een kist met sloten en symbolen en de geheimen in die kist moet jij zien te bereiken door de kist open te krijgen. Het spel wordt o.a. geroemd om illustraties: die zijn namelijk in 3D. Het spel is helaas niet gratis, maar het is volgens de enkel positieve reviews geen slechte aankoop.

2. Can You Escape

Prijs: gratis voor Android en iOS
Biedt aankopen in app aan

Can-You-Escape-1--amp-2-Android--amp-iOS.jpg (1280×720) 2015-07-06 13-29-15Dit spel heeft een hoge waardering in de app-stores van zowel iOS als Android: 4,5 ster en veel positieve reviews. Je ontsnapt bij dit spel uit een woonhuis en om te kunnen ontsnappen moet je voorwerpen vinden en puzzels oplossen. De illustraties zijn niet heel erg bijzonder, maar vanwege het grote aantal kamers dat beschikbaar is (10) en de moeilijkheidsgraad van de puzzels wordt het veel gespeeld. Bedenk wel: meer levels moet je erbij kopen, maar een beperkt aantal levels is gratis.

3. Mystery Manor

Prijs: gratis voor Android en iOS
Biedt aankopen in app aan

mystery-manorDit spel speelt zich af in een mysterieus landhuis vol vreemde bewoners, enge geesten en monsters en je moet om te ontsnappen puzzels oplossen, verborgen objecten vinden en daarmee nieuwe kamers openen en nieuwe mensen ontmoeten.
Een einde heeft dit spel niet: er worden regelmatig nieuwe kamers, puzzels en bewoners toegevoegd waardoor dit spel nooit eindigt, in tegenstelling tot andere escape room games. De illustraties zijn handgemaakt en je kunt vrienden helpen die dit spel ook spelen. Heel er mooie illustraties en ziet er zeker niet goedkoop uit. Downloaden dus!

4. Doors & Rooms

Prijs: gratis voor Android en iOS
Biedt aankopen in app aan

doors-rooms-iosDe naam van deze game verklapt eigenlijk al waar dit spel om draait: je moet in elke kamer een aanwijzing vinden om de deur te kunnen openen om naar de volgende kamer te kunnen gaan. Het zijn veel verschillende ruimtes: garages, kamers in ziekenhuizen en kamers in woonhuizen. Een oog voor detail komt van pas in deze game: je zult goed moeten letten op de kleine clues. De beelden zijn in HD-kwaliteit en de game is gratis, dus je kunt het uitproberen voor je meer kamers koopt.

5. Forever Lost: Episode 1 HD

Prijs: €2,33 voor Android en €2,99 voor iOS
Biedt aankopen in app aan

De Forever Lost serie is al miljoenen keren gespeeld, en ook dit spel heeft een waardering van 4,5 ster in de App Store. Het fijne van dit spel is dat je ‘foto’s’ kunt nemen van clues die je gevonden hebt, zodat je dit niet later opnieuw hoeft op te zoeken. Ook worden je activiteiten automatisch opgeslagen, zodat je niet vergeet te saven. Dit spel heeft een spooky tintje, en is gemaakt voor mensen die wel van wat horror houden.

Naast deze games zijn er nog veel meer te vinden in de app store en de Google Play store, dus zoek eentje uit die je leuk lijkt en oefen daarmee als voorbereiding op je bezoek aan de escape room. Wie weet schrijven we binnenkort nog een artikel met meer escape room games voor je telefoon. Succes!

Pin It on Pinterest