Aflevering 2 van escape room wedstrijd Race to Escape

augustus 2, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aflevering 2 is gisteren uitgezonden en wederom waren er 2 teams van 3 personen die zo snel mogelijk 5 codes moesten zien te vinden. De teams bevinden zich in 2 identieke escape rooms en moeten er zo snel mogelijk uitkomen om 25.000 dollar te verdienen. Vorige week in aflevering 1 van Race to Escape zagen we dat beide teams gelijk opgingen, maar er toch weer iets moois gebeurde waardoor er een verrassende uitkomst was. Dit keer speelde de teams in een escape room met een Chinees restaurant thema. Deze escape room wedstrijd wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo en duurt 45 minuten. Elke zaterdag wordt er een aflevering van Race to Escape uitgezonden. In Nederland wordt het nog niet uitgezonden, dat zal pas aan het eind van het jaar zijn via Science Channel van Discovery.

Code 1: Doolhof

race-to-escape-e2-doolhof

De teams beginnen in de kamer waarbij 2 spelers vastgebonden zijn aan een stok die vastzit in een doolhof. Deze zijn geblinddoekt. De derde speler zit vast aan een tafel maar kan wel zien. Deze persoon moet de andere twee begeleiden uit het doolhof. Eenmaal dat gedaan kan de sleutel van de tafel gepakt worden en de andere sleutels zitten aan het eind van de battons die de twee spelers vasthouden die vastzaten in het doolhof. Hiermee kunnen alle handboeien bevrijd worden. Ze hebben dan alleen nog de code nodig. Het is echt hilarisch hoe beide teams de code over het hoofd zien. Bekijk voor zelf de aflevering om te zien hoe duidelijk het eigenlijk is (of bekijk het plaatje hierboven 😉 ).

Code 2: Kookpot

race-to-escape-e2-kookpot

De teams ontvangen de hints om iets te dubbel te vouwen en iets met een pot. Ook staat er een potje in met de boodschap dat dit helemaal in de pot gedaan moet worden voordat er geroerd moet worden. Er staat een kookpot op 1 van de tafels, dat wordt hiermee bedoeld. Deze is op slot. De hint over het dubbelvouwen slaat op de Chinese kamerverdeler in de kamer dat eenmaal dubbelgevouwen CASTLE spelt. Er is 1 kasteel aanwezig in de kamer en dat is in het aquarium. Hieronder ligt de steel die aan de kookpot bevestigd kan worden. Als de pot open gaat en het potje wat uit het hintluik gekomen is vermengt zijn wordt de tweede code zichtbaar.

Code 3: Rollen met bloemen

race-to-escape-e2-rollen

In het hintluik wordt na het invoeren van de tweede code een dienblad met bord, bestek en tafelbloemstuk gezet. Vanuit hier moeten de teams naar de tafelbloemstukken kijken. Deze hebben allemaal gouden strepen. Elke kleur heeft een bepaald aantal strepen tot waar de vloeistof gaat. In de kamer hangen ook 4 rollen met bloemen er op. Die komen overeen met de bloemen van de tafels. Als ze de rollen precies zo neerhangen als het aantal streepjes zien ze nog een bepaald aantal bloemen op die rollen zichtbaar. Dat is de derde code.

Code 4: Zodiac

race-to-escape-e2-zodiac

De vierde code is wat moeilijker. Uit het hintluik ontvangen ze een menukaart en tangram puzzelstukken. Deze puzzelstukken zijn de oudste vorm van puzzels. Zoals we ook al zeiden in de 10 weetjes over puzzels. Dat feitje weten ze in Race to Escape dan weer niet :). Er is een overzicht in de kamer aanwezig waar allerlei dieren op staan met een beschrijving. 1 van de beschrijvingen correspondeert op een cryptische manier met een hint op de menukaart. Ze moeten het zwijn figuur maken met de puzzelstukken waardoor een stuk hout uit het magnetische schilderij tevoorschijn komt. In de kamer staat een groot draaischijf met dieren. Als ze de 2 schijven allebei op zwijn zetten en dan het stuk hout er overheen leggen wat ze zojuist gekregen hebben ontstaat de vierde code.

Code 5: Draken

race-to-escape-e2-draken

In het hintluik zit een heel groot gelukskoekje. Als dat opengebroken wordt zit er een dimmerdopje om lampen mee te regelen. De lampen blijken warmtelampen te zijn. Door de dimmerschakelaar worden er 4 lampen warmer waardoor 4 draken zichtbaar worden. In de kamer zijn draken verstopt, als ze juist combinatie maken spuit er in het midden van de kamer vuurwerk waardoor de lamp daarboven verschroeit en er een lint met de code naar beneden valt.

Deze tweede aflevering van Race to Escape had weer verschillende leuke en creatieve puzzels. We moeten weer een weekje wachten om de derde aflevering te zien.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 6: Kapper
Race to Escape aflevering 5: Garage
Race to Escape aflevering 4: School
Race to Escape aflevering 3: Bar
Race to Escape aflevering 1: Kantoor

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest