Aflevering 3 van escape room wedstrijd Race to Escape

augustus 10, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aflevering 3 is afgelopen zaterdag uitgezonden en wederom waren er 2 teams van 3 personen die zo snel mogelijk 5 codes moesten zien te vinden. 2 identieke escape rooms en maximaal 25.000 dollar om te verdienen. Vorige week in aflevering 2 van Race to Escape zagen we een Chinees restaurant als thema voor de escape room. Dit keer speelde de teams in een escape room met een bar thema. Deze escape room wedstrijd wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo en duurt 45 minuten. De teams hebben wel 60 minuten om uit de escape room te komen. Elke zaterdag wordt er een aflevering van Race to Escape uitgezonden. In Nederland wordt het helaas nog niet uitgezonden, dat zal pas aan het eind van het jaar zijn via Science Channel van Discovery.

Code 1: Bierpitcher

escape-room-race-to-escape-e3-bierpitcher

Als het licht aan gaat zijn de teams vastgebonden. 1 iemand met de handen en 2 personen aan hun voeten. De bedoeling is uiteindelijk dat 1 van de personen via een tap een beker bier vol doet en die aangeeft in de mond van een ander persoon. Die persoon kan dan de pitcher die voor de neus staat vol doen en de sleutel die er in zit zal dan stijgen. Eenmaal deze vastgepakt kan iedereen van de handboeien bevrijd worden. Als ze achter de bar vandaan komen is er onder de klep van de bar een code zichtbaar. Dit is de eerste code.

Code 2: Dartbord

escape-room-race-to-escape-e3-dartbord

Elke keer als er een juiste code ingevoerd wordt zal er ook een hint gegeven worden. Na het invoeren van de eerste code krijgen de teams een groene ducktape uit het hintluik. Diezelfde groene ducktape is te vinden op een stapel stoelen. Deze kunnen in een bepaalde volgorde gezet worden om het woord DART te spellen met ducktape. Dat leidt naar een dartbord en een scorebord dat er naast hangt. Het scorebord heeft de letters DARFT. Als ze de kruizen met een cirkel tellen onder de letters DART spelt dat de tweede code.

Code 3: Drumstel

escape-room-race-to-escape-e3-drumstel

Vanuit het hintluik wordt er de hint gegeven over Alabama. Er zijn nummerborden met de plaats Alabama. Hierop staat LTMYFIRE en TRNUPHEAT. Er is een thermostaat in de kamer aanwezig. Als deze omhoog gezet wordt gaat er een black light lamp aan. Als ze de poster met Fire Whisky van de muur halen en deze onder de lamp houden verschijnt er ‘Kick the legs’. Dit is een referentie naar het drumstel waar ze de Bass Drum in moeten schoppen, hierop staan benen afgebeeld. Hierin bevindt zich een briefje met nummers die ze op de jukebox op moeten zoeken. Dit vormt de derde code.

Code 4: Pooltafel

escape-room-race-to-escape-e3-pooltafel

Als het hintluik weer open gaat liggen daar krijtjes, een witte bal en een rol kwartjes. Met de kwartjes kunnen de overige ballen uit de pooltafel gehaald worden. Het is de bedoeling dat met het krijt over het doek van de tafel gewreven wordt zodat geschreven kleuren zichtbaar zullen worden. Als de ballen van die kleur gepakt worden en de cijfers op die ballen gecombineerd worden zal dat de vierde code zijn. Het wrijven van het krijt op de tafel is wel heel vergezocht vind ik.

Code 5: Koelkast

escape-room-race-to-escape-e3-koelkast

Biermerkstickers en een bieropener komen als hint uit het hintluik om de vijfde en laatste code mee te vinden. Deze stickers zitten ook op een koelkast in de escaperoom. Als ze die verwijderen zijn er gaten te zien. In de koelkast staat 1 fles die ze er uit moeten zien te krijgen. Door het gebruik van lange voorwerpen kunnen ze de fles laag voor laag naar onderen krijgen om hem zo er uit te halen en te kunnen openen. Hier zit de volgende hint in. Een van de teams is alleen zo slim dat ze de fles via een hele slimme manier er anders uitkrijgen. Als de bierfles open is zit hier een nieuwe hint in. Er zijn letters gearceerd die aangeven dat ze het papier boven een lamp moeten houden. Door dat te doen verdwijnen er letters door speciale inkt die gebruikt is. De letters die overblijven zijn namen van bieren die op de tap zitten achter de bar. Worden deze naar beneden gedaan opent er een kast boven de bar waar de laatste code te zien is.

Deze derde aflevering van Race to Escape had weer verschillende leuke en vooral creatieve puzzels. Het krijt op de pooltafel was heel leuk gevonden. Vergezocht, maar wel heel leuk gevonden. We moeten weer een weekje wachten om de vierde aflevering te zien.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 6: Kapper
Race to Escape aflevering 5: Garage
Race to Escape aflevering 4: School
Race to Escape aflevering 2: Restaurant
Race to Escape aflevering 1: Kantoor

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest