Aflevering 4 van escape room wedstrijd Race to Escape

augustus 24, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aflevering 4 is vorige week zaterdag uitgezonden en wederom waren er 2 teams van 3 personen die zo snel mogelijk 5 codes moesten zien te vinden. Ze worden opgesloten in identieke escape room om uiteindelijk maximaal 25.000 dollar te verdienen. Vorige week in aflevering 3 van Race to Escape zagen we een Bar thema voor de escaperoom. Deze week was er een school decor te zien. Deze escape room wedstrijd wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo en duurt 45 minuten. De teams hebben 60 minuten om uit de escape room te komen en zoveel mogelijk geld mee naar huis te nemen. Elke zaterdag wordt er een aflevering van Race to Escape uitgezonden. Seizoen 1 telt 6 afleveringen. In Nederland wordt het helaas nog niet uitgezonden, dat zal pas aan het eind van het jaar zijn via Science Channel van Discovery.

Code 1: Balonnen

escape-room-race-to-escape-e4-schoolrock-ballon
Als het licht aan gaat zijn de spelers vastgebonden. 1 aan een tafel en 2 aan een stoel en tafeltje. De bedoeling is dat ze papier en eleastiekjes gebruiken om de balonnen die voor in de klas hangen kapot gooien. Hier zitten de sleutels in om ze te bevrijden. Doen ze dat dan is de code te zien in de rugzakken die 2 spelers om hebben.

Code 2: Kauwgom

escape-room-race-to-escape-e4-schoolrock-tables
Als de teams in de hintklep kijken vinden ze een mix en match spel. Dit geeft een hint naar de onderkant van de klep van de tafeltjes in de klas. Alle tafeltjes vormen een rebus wat weer een hint is naar de onderkant van de tafels waar kauwgom in een patroon verstopt zit. Deze 8 tafels vormen samen 4 cijfers. De kauwgom heeft een bepaalde kleur en dus de cijfers ook. De doos uit het hintluik geeft een hint wat de volgorde is van de cijfers. Dit vormt de tweede code.

Code 3: Scheikundeprojecten

escape-room-race-to-escape-e4-schoolrock-science-fair
Zodra de hintklep open gaat zit daar een rapport van 3 kinderen in en een overzichtkaart van sterren van 12 kinderen. De rapporten laten zien dat alle kinderen slecht waren in scheikunde. Dit is de hint voor het scheikundegedeelte in de kamer waar onafgemaakte experimenten te zien zijn. Een vulkaan, een wintturbine en een kakkerlakterranium. Door de namen die bij elk experiment naar boven komen te gebruiken op de overzichtkaart moet het aantal sterren geteld worden. Dit vormt de derde code.

Code 4: Piano

escape-room-race-to-escape-e4-schoolrock-piano
Het hintluik geeft deze keer panelen met een C,D of E. Deze moeten in een bepaalde volgorde gehangen worden waarmee de volgorde van een muziekriedeltje mogelijk is op de piano in de kamer. Het riedeltje is een stukje uit ‘Mary had a little lamb’. Ze moeten op zoek naar een lammetje. Dit is een knuffel in de kamer. Hierin zit de vierde code op een vlag verstopt tussen de vulling van de knuffel.

Code 5: Krijtbord

escape-room-race-to-escape-e4-schoolrock-chalk-board
De escape room heeft een groot krijtbord. Het hintluik geeft doekjes, krijt en nablijfkaartjes. Deze geven een hint dat er iets met het krijtbord moet gebeuren. Ze kunnen de doekjes gebruiken om het bord schoon te maken. Maar er blijven letters staan. Deze vormen PUSH ME. Het krijtbord kan naar achteren geduwd worden. Er vallen heel veel ballen uit en een bal aan een koord. Als hier aan getrokken wordt schuift een projectorscherm naar beneden en springt een beamer aan. Hierop is een hint te zien over de zon als rode planeet. Hiermee wordt bedoeld dat er naar een rode bal gezocht moet worden. Deze is zojuist uit het krijtbord gevallen. Als deze opgeblazen wordt verschijnt daar de vijfde en laatste puzzel.

Deze vierde aflevering van Race to Escape was heel erg leuk gedaan. Gave puzzels om zelf te maken ook. De vijfde aflevering is ook alweer geweest en zullen hier natuurlijk snel over schrijven. De vijfde is dan alweer de een na laatste aflevering van dit eerste seizoen van Race to Escape.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 6: Kapper
Race to Escape aflevering 5: Garage
Race to Escape aflevering 3: Bar
Race to Escape aflevering 2: Restaurant
Race to Escape aflevering 1: Kantoor

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest