Aflevering 5 van escape room wedstrijd Race to Escape

augustus 25, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aflevering 5 is afgelopen week zaterdag uitgezonden. Dit is tevens de een na laatste aflevering van het eerste seizoen Race to Escape. 2 teams van 3 personen opgesloten in een escaperoom die zo snel mogelijk 5 codes moeten zien te vinden. Ze worden opgesloten in identieke escape rooms. Als ze alle 5 de codes hebben kunnen ze maximaal 25.000 dollar verdienen. Vorige week in aflevering 4 van Race to Escape zagen we een escape room in het thema van een basisschool. Deze week was er een school decor te zien. Deze escape room wedstrijd wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo en duurt 45 minuten. De teams hebben 60 minuten om uit de escape room te komen en zoveel mogelijk geld mee naar huis te nemen. Elke zaterdag wordt er een aflevering van Race to Escape uitgezonden. Seizoen 1 telt 6 afleveringen. De laatste aflevering wordt 29 augustus uitgezonden. In Nederland wordt het helaas nog niet uitgezonden, dat zal pas aan het eind van het jaar zijn via Science Channel van Discovery.

Code 1: Kofferbak

escape-room-race-to-escape-e5-garage-trunk
De teams starten in een garage waarbij 2 spelers met de rug aan elkaar zijn vastgeketend. Een derde is opgesloten in de auto die in het midden van de escape room staat. Het is de bedoeling dat ze een sleutel vinden om de persoon in de auto te bevrijden. Het kenteken van de auto is daarvoor de aanleiding. CHAINUP. Dit is een hint dat ze omhoog moeten kijken bij een ketting in de escaperoom. Hier hangt een groene sleutel om de derde speler te bevrijden. Maar aan die bos hangt een tweede sleutel waarmee een slot in de auto geopend kan worden. Hier zit een hendel waardoor de kofferbak open gaat. Hier is de eerste code te zien en ligt de sleutel om de handboeien van de vastgeketende spelers te ontdoen.

Code 2: Reservewiel

escape-room-race-to-escape-e5-garage-spare-tire
Zodra de eerste code ingevoerd is gaat er een hintluik open. Hierin zit een kruissleutel. Een vand e banden vand e auto kan hiermee losgedraaid worden. De teams ontdekken dat er letters en pijlen op sommige banden staan. Als ze alle banden verzameld hebben spellen ze het woord SPARE TIRE. Oftewel reservewiel. Het reservewiel ligt in de kofferbak waar de eerste code gevonden kon worden. Het reservewiel zit vast met een slot met een joystick die je naar boven, beneden, links en rechts kunt bewegen. Bij 4 van de 9 letters stond een pijl. Nu weten ze in welke volgorde ze de joystick moeten bewegen. Als het reservewiel er uit gehaald kan worden staat de code aan de binnenkant van het wiel. Dit is de tweede code.

Code 3: Verf

escape-room-race-to-escape-e5-garage-paint
Voer code twee in en het hintluik zal weer openen. Hier vind je een geel affiche en een autolamp. Als ze aangesloten wordt is dit een UV-lamp. Op het affiche staat een hint dat ze in de hoek van de autoverf moeten zijn. Zodra ze met de UV-lamp over de zwarte verf schijnen verschijnt ‘Black is the new green’. Ze moeten met de zwarte verf op het groene bord links van de autoverf spuiten om de derde code tevoorschijn te krijgen.

Code 4: Buis

escape-room-race-to-escape-e5-garage-tube
Zodra de derde code ingevoerd is kunnen de teams weer naar het hintluik. Hier zit een sleutel met label TOOLS in. Er staat een grote gereedschapskast in de garage dus daar kunnen ze een lade mee openen. In de la zit nog een sleutel aan een ketting. Deze zit vast aan een ring. De teams moeten deze ring langs een doolhof van buizen begeleiden zodat ze met die sleutel uiteindelijk de bovenste lade open kunnen maken van de kast waar de vierde code in staat.

Code 5: Autosleutel

escape-room-race-to-escape-e5-garage-sleutel
Hier zit dit keer een opdrachtbevestiging in voor Hilary Hunter. Er is een kast met lades waar ook offertes in zitten. Een hint op de opdrachtbevestiging leidt de teams daarnaartoe. Op deze offerte staat een code wat overeenkomt met de code op een van de sleutels op het sleutelrek. Met de sleutel kan de auto gestart worden. Uit de uitlaat komt een grote wolk roet. Dit blijft plakken op de muur er achter in de vorm van de vijfde code.

Deze vijfde aflevering van Race to Escape had weer verschillende leuke en vooral creatieve puzzels. Hele mooie garage omgetoverd in een escape room. Aardig wat werk geweest. Aanstaande zaterdag 29 augustus wordt de zesde en laatste aflevering van het eerste seizoen van Race to Escape uitgezonden. Wij kunnen weer niet wachten om het te kijken.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 6: Kapper
Race to Escape aflevering 4: School
Race to Escape aflevering 3: Bar
Race to Escape aflevering 2: Restaurant
Race to Escape aflevering 1: Kantoor

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest