Aflevering 6 van escape room wedstrijd Race to Escape

september 2, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aflevering 6 is afgelopen weekend uitgezonden. Dit is tevens de laatste aflevering van het eerste seizoen Race to Escape. 2 teams van 3 personen opgesloten in een escaperoom om zo snel mogelijk te ontsnappen. Ze moeten 5 codes vinden om uiteindelijk de deur te kunnen openenen. De teams van 3 worden opgesloten 2 identieke escape rooms. Als ze alle 5 de codes hebben kunnen ze maximaal 25.000 dollar verdienen. Vorige week in aflevering 5 van Race to Escape zagen we een escape room in het thema van een garage met erg leuke puzzels. Deze week was er een omgeving zoals bij de kapper gemaakt. Deze escape room wedstrijd wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo en duurt 45 minuten. De teams hebben 60 minuten om uit de escape room te komen en zoveel mogelijk geld mee naar huis te nemen. Afgelopen 6 weken is er elke zaterdag een aflevering van Race to Escape uitgezonden. Seizoen 1 telt 6 afleveringen en met de aflevering van afgelopen weekend is er een einde gekomen aan het eerste seizoen. In Nederland wordt het helaas nog niet uitgezonden, dat zal pas aan het eind van het jaar zijn via Science Channel van Discovery.

Code 1: Lamp

escape-room-race-to-escape-s1-e6-barber-lamp
Zodra de lampen aan gaan bevinden de 3 spelers zich in een kapperstoel. Ze hebben handboeien om en zijn vastgebonden met een gele slang die om hun heen gedraaid zit. Aan het eind bij de eerste persoon zit een sleutel. Deze sleutel is voor een slot voor de derde speler. Eenmaal dat slot los kan er een kleinere sleutel aan de muur gevonden worden waarmee alle handboeien losgemaakt kunnen worden. De 3 spelers hebben een cape om, aan de binnenkant hiervan staan letter. Deze spellen LAMP. Dit is de volgende hint. Als ze de lamp in de kamer aanzetten verschijnt de eerste code.

Code 2: Schaken

escape-room-race-to-escape-s1-e6-barber-chess
Uit het hintluik dat open gaat na elke code zitten 6 schaakstukken verstopt en een handleiding hoe te schaken.
Als de schaakstukken op het schaakbord op de grond gezet worden merken ze dat de schaakstukken magnetisch zijn. Delen van het schaakbord kunnen er af gehaald worden. De vierkanten vormen samen 1 geheel en geven een hint naar het object dat ze moeten zoeken. Dit is een hoed. In de hoed zit de tweede code.

Code 3: Haartrimmer

escape-room-race-to-escape-s1-e6-barber-trimmer
In het hintlink bevindt zich een trimmer. Een om baarden mee te trimmen of speciale kapsels mee te maken. Er wordt verder nog een hint gegeven dat ze een afspraak hebben om 03:30. Als ze het afsprakenboek gevonden hebben zien ze bij 03:30 een afspraak staan van Bob en de werkzaamheden zijn trimmen. Dit moet ze naar de poster leiden met kapsels. Een daarvan is een bobkapsel. Als ze daar de haren van wegscheren komt er SHAG en het cijfer 5 tevoorschijn. Als ze op de poster kijken zien ze dat SHAG ook een soort kapsel is. Scheren ze daar de haren weer weg dan krijgen ze het volgende cijfer. Bij de laatste staan 2 cijfers. Dit vormt samen de derde code.

Code 4: Kaugombalmachine

escape-room-race-to-escape-s1-e6-barber-trimmer
Na het invoeren van de derde code is er dit keer niets dat in het hintluik zit. Maar een raadsel wordt op het scherm getoond. Het is een raadsel met het woord kam en verkoeling er in. Dat moet de teams zo ver brengen dat ze een pot met kammen aan elkaar maken om zo de ventilator aan het plafond aan te zetten.
Er vallen dan kwartjes van de vier ventilatorbladen af.
Deze kunnen gebruikt worden om in het kauwgomballenapparaat te doen waar 4 ballen uitkomen. Deze ballen vormen samen de vierde code.

Code 5: Posters

escape-room-race-to-ecape-s1-e4-posters
Nadat de vierde code ingevoerd is wordt er een poster en een asbak in het luik gevonden. In de kamer hangen nog 5 andere posters in hetzelfde ontwerp. Als ze die er bij hangen ontdekken dat er op de posters dingen afwijken. Verschillende delen van de woorden op de posters vormen samen een zin ‘Break the second mirror’. Hier kunnen ze de asbak voor gebruiken. Achter de spiegel zit de vijfde en laatste code.

Deze zesde en tevens laatste aflevering van Race to Escape had weer verschillende leuke en vooral creatieve puzzels. De teams moesten wel veel stuk maken om verder te komen. Een spiegel en hoofden met pruiken er op. Wat vooral erg jammer was in deze aflevering is dat een team niet verder komt dan de eerste puzzel. Dat is wel heel erg jammer voor dat team. Het is niet duidelijk of er een tweede seizoen gaat komen van Race to Escape.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 5: Garage
Race to Escape aflevering 4: School
Race to Escape aflevering 3: Bar
Race to Escape aflevering 2: Restaurant
Race to Escape aflevering 1: Kantoor

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest