Amaze VR Escaperoom van de maand Oktober 2018

oktober 1, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een hele speciale maand om een escaperoom in het zonnetje te zetten. Vandaag is het dag van de escaperoom. Ook de escaperoom zelf is er een die we nog nooit eerder hebben gespeeld of over gepraat hebben. Deze locatie heeft namelijk de eerste virtual reality escaperoom in Nederland. Dus de hele beleving is in VR. Eerder was het LOCK’d in Winterswijk die we bespraken. Nu willen we graag deze maand onze nieuwe escaperoom van de maand aankondigen. Oktober is de maand van Amaze VR in Den Haag.

Amaze VR in Den Haag

Amaze VR is van dezelfde eigenaren als Amaze Escape, het zit ook op dezelfde locatie. Het team van Amaze heeft 3 escaperooms op die locatie waar nu dus een full VR beleving bij is gekomen. De locatie zelf is altijd even zoeken, omdat de navigatie niet lekker mee wil werken. Ook in het gebouw is het even zoeken. De tip is om direct in de lift te stappen en naar de tweede verdieping te gaan :). Een prachtige ontvangst met veel plek en een hapje en drankje, het is allemaal mogelijk.

Het unieke aan de nieuwe VR escape room dat het een free roam VR beleving is. Wat betekend dat je vrij kunt rondlopen in de ruimte. Je zit niet vast aan een kabel. Daarnaast kunt je met meerdere personen tegelijk spelen. Een vereiste als je het ons vraagt wil dit echt onvergetelijk worden.

Deze VR escaperoom beleving is er nog maar heel even, maar met 31 reviews op Escape Rooms Nederland en een 9.7 als score kunnen we deze niet laten schieten. De mening van Mirthe kunnen we alleen maar beamen.

“Wat een ervaring is deze escape! Het ontvangst met het personeel is goed, gastvrij en gezellig en er wordt rustig uitgelegd hoe het werkt. Daarna de apparatuur op en het avontuur begint. Een super ervaring om zo mee gezogen te worden in een nieuwe wereld. Leuke puzzels waar samengewerkt moet worden, maar ook de hersens worden gekraakt. Na een uur is het hilarisch om te laten bezinken dat je dat alles hebt meegemaakt op een paar vierkante meter. Kortom, deze kamer moet je spelen!!!!”

VR oftewel Virtual Reality

Vorige week waren we nog bij de European Attraction Show in Amsterdam waar 50% van de attracties met VR waren. Je zou kunnen zeggen dat deze techniek dus populair is geworden. Ondanks meerdere pogingen de afgelopen decennia. We moeten zeggen, de kwaliteit van VR is naar ons inziens altijd slecht, zodra er bewogen moet worden, wordt het te korrelig met wagenziekte of misselijkheid als gevolg. Ook op de beurs in Amsterdam werden we verlekkerd door verkopers over de kwaliteit, maar eenmaal de beleving gestart was het dramatisch slecht.

Gelukkig zijn er ook die de kwaliteit wel op orde hebben, waaronder de VR beleving uit Korea was prachtig op de AES. We hadden eerder al een escaperoom beleving van Ubisoft mogen spelen op Up The Game waar we met veel plezier een VR escaperoom gespeeld hebben. Maar nu hebben we een derde plek gevonden waar de virtual reality techniek heel fijn is en lifelike begint te voelen. Waardoor we dus niet misselijk of wagenziek worden. Je komt op die manier dus beter in het verhaal. Daarbij werkt de techniek subliem. Dus de 2 afstandsbedieningen die je in je hand hebt die in de virtuele wereld je handen zijn.

De lengte van de escaperoom bij Amaze is 45 minuten. Dit was voor ons ook precies genoeg. Zodat de techniek ook mooi kon blijven en we niet misselijk werden. De techniek uitproberen hoort er ook bij, dus van een klif lopen of uit een lift springen hoort er dan bij. Probeer het vooral zelf om te zien wat er gebeurd :).

We willen graag een tweede VR escaperoom spelen om te kijken hoe dat voor ons is en we net zo enthousiast zijn. We vinden dat iedere escaper dit een keer meegemaakt moet hebben.

Escaperoom Huxley

De eerste VR escaperoom van Nederland.  3007 AD: De wereld, zoals jullie het kennen, is verdwenen. De mensheid is vervangen door machines. Wat ooit groen was, is nu vernietigd. Jullie zijn de laatste, overgebleven overlevenden die op een ruimtestation werken, met één missie: Huxley helpen. Met jullie eerste stappen in de virtuele realiteit, hebben jullie 44 minuten om de apocalyps om te keren. Alles wat jullie nodig hebben, is te vinden in jullie team: adrenaline, een vechtlust en een verlangen om te winnen.

Erg vermakelijke en creatieve puzzels waarbij de techniek van virtual reality buitengewoon leuk gebruikt wordt. Ook het thema science steampunk spreekt ons aan. Er zijn in Nederland heel weinig steampunk escaperooms. Het is erg mooi om te zien hoe het spel je laat bewegen in een kamer van enkele vierkante meters, maar eenmaal de bril op dat je dat niet meer door hebt. Samenwerken is een van de belangrijkste kenmerken. De kamer is niet eng om te spelen en er is goed gebruik gemaakt van beleving en geluid. Eenmaal de VR bril op gezet stap je in een compleet nieuwe wereld waarbij we geloven dat dit een nieuwe uitdagende stap is voor escaperooms.

Onze 2 groepen wisten beide het mysterie van de apocalypse op te lossen. We zijn benieuwd of het jou ook gaat lukken.

Meer informatie over Amaze VR in Den Haag.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2018? Laat het ons weten.

Heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel VR plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest