Avans Hogeschool heeft eigen escape room

juni 2, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Avans wil graag aan mensen en bedrijven laten zien wat de hogeschool in huis heeft. Dat hebben we geweten. Er is een heuse escape room in de school gemaakt. 4 studenten van de school hebben dag en nacht buiten schooltijd gewerkt om een eigen escape room te maken. De escape room van Avans heet The Vault.

Avans Escape Room: The Vault

Studenten van de opleiding Forensisch Labratorium Onderzoek hebben voor hun opleiding een Escape Room gemaakt. Daarvoor zul je moeten samenwerken met je partners. De kamer is zover wij weten wel alleen voor studenten van Avans zelf.

Tijdens de minor KetenAnalyse, major FLO, zijn de studenten samen met een docente naar een escape room geweest in Den Haag. Na dit bezoek waren allen zo enthousiast dat er een voorstel is geschreven om een eigen escape room te creëren / bouwen. De directie heeft zelfs wat in de pot gedaan om de escape room te kunnen bouwen.

Na een moeizame start om een geschikte ruimte te vinden, is de perfecte locatie gevonden in de kelder. Siem van Oorschot, Maurice van Rotterdam, Alessio Zuppelli en Johnno van Peer hebben hard gewerkt om de escape room werkelijkheid te maken. Het eindresultaat mag er dan ook zeer zeker zijn. Entree is 2 euro pp, dat is nog eens goedkoop! Hopelijk blijft de escape room nog heel erg lang bestaan.

Wil jij de escape room eens uitproberen dan kan dat tot en met eind juni op de locatie van Avans Hogeschool op de Hogeschoollaan, daarna is de escape room te spelen bij Xplora op de Lovensdijkstraat. Ook in Breda. Het is niet duidelijk of dat het dan ook nog steeds alleen voor studenten van Avans mogelijk is om te reserveren.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest