Belgen pakken bronzen medaille op WK Escaperoom

april 26, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De finale halen lukte hen net niet – “Erg spijtig” – maar de vier mannen die voor Belgie deelnamen aan het WK Escaperoom in Londen hebben wel de bronzen medaille in de wacht gesleept. “We zijn heel trots!”

Dirk Delahaye, Tobias Van Bladel, Nick De Frangh en Joeri Jacobs namen het weekend van 13/14 april 2019 deel aan het WK Escaperoom. Hun team ‘Keep Escaping’ zette een super prestatie neer in Londen. Van de 23 deelnemende landen zetten zij de derde tijd neer. Net niet genoeg voor de finale, wel genoeg voor een knappe bronzen medaille.  Het Belgische team “Keep Escaping” was sneller en slimmer dan 19 andere ploegen uit alle hoeken van de wereld.

Voor het evenement liet organisator Red Bull ‘Omni’s Escape’ ontwerpen. Een escaperoom geïnspireerd door hacking waarvoor de deelnemers in drie kamers alles uit de kast moesten halen op vlak van creativiteit, logica, visueel denken, muzikaliteit, geheugen en strategie.

De mannen aan het woord: “We zijn heel trots dat we twee toptijden hebben kunnen neerzetten in de halve finale en zo die fantastische derde plaats hebben gehaald”, zegt De Frangh. “We hadden uiteraard graag de finale gespeeld om ook hier te kunnen laten zien wat we waard zijn, maar brons is ook al mooi.”

De Belgen zeggen vooral onder de indruk te zijn geweest van de uitwerking en inventiviteit van de uitdagingen, zowel in de halve finale als in de finale. “Het niveau lag hoog in Londen, maar voor de volgende editie zijn we sowieso weer van de partij. Wij blijven ontsnappen.”

Na de finale tussen Kroatië en Slowakije, die twee dagen duurde, was het Slowakije dat de wereldtitel veroverde.

Bron: https://www.nieuwsblad.be

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest