BN’ers bekend nieuw SBS6-programma Code van Coppens

december 7, 2020 | Nieuws | Karin Goumans 2 Comments

Een tijdje geleden schreven we al over het nieuwe, humoristische én zenuwslopende spelshow Code van Coppens dat vanuit België naar Nederland komt.

UPDATE: Eerste aflevering is zondag 3 januari 2021 om 20:20 op SBS6.

SBS6 lanceert op Nieuwjaarsdag 2021 Code van Coppens met BN’ers in een escaperoom. In Code van Coppens: De wraak van de Belgen proberen wekelijks twee duo’s van bekende Nederlanders uit een spectaculaire escaperoom te ontsnappen. Ze worden achter de schermen begeleid door de Belgische broers Staf en Mathias Coppens.

BN’ers in een escaperoom

Bekende Nederlanders nemen het in het nieuwe programma in duo’s tegen elkaar op. Zo moeten ze wetenschappelijke experimenten doen en puzzels oplossen.

Elke week wordt er een volledig nieuwe escaperoom gepresenteerd waar BN’er-duo’s ondergedompeld worden in een wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Elke goed uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg.

Creepy ziekenhuis

Achter de schermen worden de twee duo’s geleid door de Belgische hosts: de broers Staf en Mathias Coppens. Zij bedenken de proeven en helpen de duo’s op komische wijze in hun zoektocht naar buiten. Huiswetenschapper Lieven Scheire verklaart tussendoor bepaalde proeven uit de kamer.

In de eerste aflevering op Nieuwjaarsdag nemen René en Didier Froger het op tegen Ruben van der Meer en Horace Cohen. Beide duo’s komen terecht in een creepy ziekenhuis. Hun opdracht: ‘Red tante Patty uit de handen van een totaal losgeslagen chirurg’. Lukt het hen om haar op tijd buiten te krijgen? En redden ze daarmee niet alleen haar maar ook zichzelf?

Alle duo’s op een rijtje

Iedere week spelen vier BN’ers in twee duo’s tegen elkaar. De volgende BN’ers, in willekeurige volgorde, spelen het spel:

  • René & Didier Froger + Ruben van der Meer & Horace Cohen
  • Dennis Weening & Leo Alkemade + Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen
  • Victor Brand & Jan Versteegh + Olcay Gulsen & Ruud de Wild
  • Kees Tol & Monique Smit + Toprak Yalciner & Anouk Maas
  • Leonie ter Braak & Tina de Bruin + Tim en Tom Coronel
  • Xander & Sem de Buisonjé + Patrick Martens en Quinty Trustfull

De première is op 3 januari om 20.20 uur op SBS 6. Er volgen zes afleveringen.

Wij gaan kijken en zijn erg benieuwd!! Jammer dat wij geen BN’ers zijn en mee kunnen doen haha…

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest