BN’ers moeten in Break Out uit escaperoom zien te ontsnappen

augustus 15, 2016 | Interviews | Mike van Hoenselaar 1 Comment

UPDATE: Het TV programma heet geen Break Out meer, maar heet nu Big Escape. De eerste aflevering wordt op 6 september 2017 uitgezonden. Bekijk meer info over The Big Escape.

In 2017 komt er een heus programma op de Nederlandse TV met escaperooms. Break Out is een spelshow waarin 11 bekende Nederlanders zich opsluiten. De makers willen Break Out ‘s werelds grootste real-life escape experience maken. Wij betwijfelen of het de grootste real-life experience wordt aangezien in het Oosten belevingen voor vijf duizend en meer gehouden wordt. Als de AVROTROS de kijkers meetelt dan wordt het al snel groter. Er is op dit moment nog niet veel bekend over het programma. Het spelprogramma is gebaseerd op de immens populaire escape rooms. De BN’ers gaan zich laten opsluiten in een ruimte en moeten door het oplossen van raadsels, puzzels en opdrachten uit de kamer zien te ontsnappen om verder te komen in het spel.

Break Out

Uiteindelijk gaat slechts 1 van de BN’ers ervandoor met de hoofdprijs. Het is nog niet bekend wat die prijs dan is. We verwachten dat het prijzen zijn voor goede doelen. Dat zou namelijk wel een goede stap zijn. Tijdens de uitzending is de kijker op de hoogte van de voortgang en puzzels in de escaperoom, in tegenstelling tot de kandidaten. De beleving zou zo ontworpen zijn dat er ook mogelijkheden zijn om de andere BN’ers te slim af te kunnen zijn. Wat logisch is, omdat het me anders niet leuk lijkt om er naar te kijken.

Break Out wordt geproduceerd door BlazHoffski Productions. BlazHoffski is een team van bevlogen en creatieve makers. Ze noemen zich verhalenvertellers. We zijn benieuwd of het format ook echt leuk gaat zijn voor de Nederlandse TV. Kun je nog wel mensen TV laten kijken rondom escaperooms? Moet het niet een YouTube-kanaal zijn waardoor de community ook veel groter gaat zijn.

Samenwerking

We weten nog niet of een van de 250 locaties in Nederland mee gaat helpen bij het TV-programma en eventuele andere partijen die mee gaan helpen. Spannend :). Hopelijk daarover binnen nu en 2 weken meer. Een logische keuze bestaande bouwers in te schakelen, omdat deze al meer dan 2 jaar ervaring hebben bij het maken van escaperooms. Die kennis ligt voor het oprapen om zo een goede escaperoom voor de BN’ers te bouwen. AVROTROS heeft natuurlijk al wel ervaring om puzzels te maken in dit genre TV-programma’s, namelijk dankzij het populaire spelprogramma Wie is de Mol?

Race To Escape

Break Out is niet uniek voor zover we nu weten wat het gaat worden. We kennen al een soortgelijk programma. In Race To Escape van Discovery gaan 8 vreemden in 2 teams de strijd aan om maximaal 25 duizend euro te verdienen. 6 afleveringen zijn in september vorig jaar uitgezonden.

Wat is jouw tip voor het programma wat ze echt niet mogen vergeten om de BN’ers een topervaring in de escaperoom te geven?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

  1. Avatar

    Geef een aanwijzing (kluiscode o.i.d) in braille. Leg een braille-lijst in een andere kluis. Deze moet eerst gevonden worden om de code te kunnen lezen. Tenzij men zelf al braille kent.. dat geeft een voorsprong. Ook zo: aanwijzing in morse (geluid of licht!) met morse-alfabet elders opgeslagen. En om het helemaal “eenvoudig” te maken: vlaggenlijn met seinvlaggen en een seinboek in een kluis of aanwijzing van (een deel van) de betekenis op schilderij(en) en/of prent(en).

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest