Celebrity Escape Room voor het goede doel

mei 28, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Celebrity Escape Room is een escaperoom ontwikkeld voor het goede doel Red Nose Day. Vier bekende Amerikanen nemen de strijd tegen deze kamer aan. Ben Stiller, Courteney Cox, Lisa Kudrow en Adam Scott zijn de gelukkigen! Ze moeten goed samenwerken om alle aanwijzingen te ontcijferen, puzzels op te lossen en te brainstormen over oplossingen voordat de 60 minuten om zijn. Dit natuurlijk allemaal voor het goede doel: Red Nose Day. Ze kunnen maximaal 150.000 dollar ophalen, wat gedoneerd zal worden vanuit M&M’s. Daarnaast kunnen kijkers tijdens de show ook doneren om zoveel mogelijk geld op te halen.

Red Nose Day

Red Nose Day is een campagne met de missie om kinderarmoede te beëindigen door programma’s te financieren die kinderen veilig, gezond en opgeleid houden. Door de kracht van entertainment brengen ze mensen samen om te lachen en plezier te maken, terwijl ze tegelijkertijd geld inzamelen voor de kinderen die het het hardst nodig hebben. In Nederland kennen we deze organisatie als Cliniclowns.

Deelnemers Celebrity Escape Room

Het is aan Ben Stiller, Adam Scott, Lisa Kudrow en Courteney Cox om deze Celebrity Escape Room te betreden en om alle puzzels binnen 60 minuten op te lossen.  Elke puzzel die ze oplossen levert ze 15.000 dollar op. Lukt het ze om de escaperoom op tijd te verlaten en 150.00o dollar in te zamelen voor dit mooie doel?

Jack Black is de game master van deze escaperoom en doet dit op een super ludieke en grappige manier. We hebben veel gelachen om zijn rol en presentatie. Courteney, Lisa, Ben en Adam verzamelden zich op donderdag 21 mei om Red Nose Day te beginnen met de nieuwe speciale Celebrity Escape Room. Ben Stiller en Jack Black zijn ook uitvoerende producenten van dit bijzondere project.

“Het idee was dat het leuk zou zijn om een ​​escape room-show te ontwikkelen om het bewustzijn voor kinderarmoede te vergroten”, zegt Ben Stiller

“De spelmeester is Jack Black en hij is duivels”, zegt Adam Scott.

Het spel begint

Red Nose Day is 21 mei geweest, maar is alsnog erg leuk om terug te kijken. Jack is de host en ontvangt zijn bekende vrienden. Ze worden in een lift gestuurd en komen op zo in de eerste kamer terecht. In deze eerste kamer beginnen ze met de eerste 2 puzzels die ze moeten oplossen. Als ze deze opgelost hebben, hebben ze 30.000 dollar verdient en mogen ze naar de tweede kamer. Elke kamer die ze voltooien, levert meer geld op om uiteindelijk die 150.000 dollar te winnen!

“Ik heb in geen jaren mijn hersenen zo moeten laten kraken”, aldus Adam.

De deelnemers kunnen tijdens het spel om drie hints vragen. Als ze een hint willen vragen, moeten ze een rode neus opzetten en anoniem beslissen dat ze een hint gaan vragen. Ze mogen dit 3 keer tijdens het spel inzetten.

Wij hebben de aflevering gekeken en vinden het super mooi hoe ze een escaperoom ingezet hebben voor dit mooie doel! Of ze uiteindelijk de 150.000 dollar ingezameld hebben laten we in het midden. Daarvoor mogen jullie natuurlijk zelf even gaan kijken!

Hopelijk komt er in Nederland een eigen versie op deze manier. We hebben hier al The Big Escape alleen daar is het niet humor en entertainment, maar vooral het wedstrijd en spanningselement wat daar vooraan staat. Deze aflevering van Celebrity Escape Room is leuk omdat het juist gaat om het vermaak en niet per se om de spanning.

De show is opgenomen voordat Corona de wereld in zijn greep had.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest