Belgisch escaperoomprogramma ‘Code van Coppens’ komt naar Nederland

oktober 16, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Kennen jullie het programma Code van Coppens? Wij kennen het maar hebben het programma niet gezien. Code van Coppens is een televisieprogramma van productiehuis Roses Are Blue op VTM, gepresenteerd door de broers Staf Coppens en Mathias Coppens. In het programma moeten Bekende Vlaamse duo’s uit een escaperoom zien te ontsnappen.

In 2019 is seizoen 1 uitgezonden met 9 afleveringen. Inmiddels is seizoen 2 van start gegaan. In dit seizoen dompelen Staf en Mathias Coppens, vier bekende Vlaamse gasten onder in een wereld vol wetenschappelijke experimenten. Wat gebeurt er als je twee BV-duo’s een escaperoom vol mysteries instuurt?
Dit programma is elke zondag om 19:55 te zien op VTM en VTM GO.

Wat houdt dit programma in?

In het programma nemen twee duo’s het tegen elkaar op om zo snel mogelijk te ontsnappen uit een escaperoom. De escaperoom bestaat uit twee afzonderlijke kamers die via een tunnel of doorgang met elkaar in verbinding staan. Ze worden opgesloten en krijgen een uur de tijd om een aantal raadsels op te lossen en wetenschappelijke experimenten uit te voeren die hen naar de uitgang leiden. Staf en Mathias begeleiden de duo’s en geven een hint waar nodig. Bij de uitgang worden de duo’s opgewacht door de broers Coppens die hen vertellen wie de snelste tijd had.

In elke aflevering staat de escaperoom in een bepaald thema. Zo moeten de duo’s een ring stelen uit een zwaar bewaakte bankkluis, of moeten ze zich een weg naar buiten graven uit een streng bewaakte gevangenis.

In elke aflevering komt ook Lieven Scheire langs om meer uitleg te geven over enkele wetenschappelijke principes of om de experimenten in de studio opnieuw te doen.

5 afleveringen online

Inmiddels zijn er al 5 afleveringen geweest.
Aflevering 1; Hanne, Marthe en Klaasje van K3 strijden tegen Gunther, Davy en Chris van de Romeo’s. Hun doel? Uit de handen blijven van dokters Coppens. Die hebben hen opgesloten in hun groezelig labo. Twee van de drie worden wakker in een mortuarium-schuif. Eén van hen zit vastgeketend in een rolstoel en moet de anderen zien te bevrijden.

Aflevering 2; Duo’s Siska Schoeters & Tomas De Soete en Lize Feryn & Aster Nzeyimana proberen als snelste te ontsnappen uit een luxehotel waar de laatste 30 jaar niemand meer levend buiten geraakt is.

Aflevering 3; Dimitri Vegas & Anouk Matton en Christoff & Lindsay komen terecht in de loopgraven van de Tweede Wereldoorlog waarin ze de vijandige bunker zo snel mogelijk tot ontploffing moeten brengen. Wie ontwijkt het best de bommen en granaten, en komt als ware oorlogsheld uit dit avontuur?

Aflevering 4; Deze aflevering nemen Sandrine André en Kürt Rogiers het op tegen Bab Buelens en Vincent Banic.

Aflevering 5; Andy Peelman en Dina Tersago nemen het op tegen Vincent Fierens en Sam De Bruyn

Kraak de code online; Gratis spel voor thuis

Je kunt zelf ook de code van Coppens proberen te kraken. Elke week hebben ze online een nieuwe ‘Kraak de code’ Ga naar de Instagrampagina van de Code van Coppens en kraak de code. Heb je de vier cijfers van de code gevonden? Vul ze dan op de site in. Elke week komt er een nieuwe kamer vrij en kun je weer verder spelen. 18 oktober komt de ‘Middeleeuwen’ kamer vrij. Doe je best!

Code van Coppens komt naar Nederland

Goed nieuws!! In februari 2020 is bekend gemaakt dat productiehuis Talpa de rechten van het programma voor Nederland heeft gekocht. De broers Coppens zullen ook de Nederlandse versie van het programma presenteren.

Je kunt je nu aanmelden om de Nederlandse versie van dit televisieprogramma bij te wonen. In deze versie gaan de Nederlanders de strijd aan met de Belgen. Je kunt de opnames dan live bijwonen, maar dan virtueel via de schermen.

Wij zijn heel benieuwd wanneer en in welke vorm dit programma naar Nederland gaat komen. We zijn nu al fan en gaan zeker kijken!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest