Escaperoom TV programma Code van Coppens is terug

juli 1, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Afgelopen 3 januari hebben we 6 weken lang elke zondag mogen genieten van de Belgische broers Mathias en Staf Coppens. Ze waren toen voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie met hun programma Code van Coppens; De Wraak van de Belgen. Vanaf 18 juni zijn ze terug met de Vlaamse variant: Code van Coppens; De Belgen. Wekelijks om 20:40 op SBS6 te bekijken.

Afbeelding: VTM

Zelfde concept

Aan de opzet is weinig veranderd: in een race tegen de klok moeten een aantal bekende Vlamingen proberen uit spectaculaire escaperooms te ontsnappen. Het concept staat bekend om puzzels te verwerken die je in een echte escaperoom niet tegen zult komen, omdat ze dan te gevaarlijk zouden zijn. Dit zijn vaak wetenschappelijke experimenten om een leuke techniek of fenomeen te tonen. Een van onze favoriete momenten tijdens de uitzendingen. De kamers zijn identiek aan de kamers die we gezien hebben in de Wraak van de Belgen, maar het blijft enorm leuk om naar te kijken. De humor, de schrikmomenten, maar vooral de toffe kamers zijn al leuk om nog een keer te zien.

Afbeelding: DPG Media

Wie zijn de deelnemers?

De deelnemers in de eerste aflevering van Code van Coppens: De Belgen zijn acteurs Jelle Cleymans en Jonas Van Geel en team 2 bestaat uit actrice Sanderine André en acteur Kürt Rogiers. Ook hier zijn teams zo samengesteld zodat grappige momenten onoverkomelijk zijn. Beide teams moeten in de eerste aflevering Tante Patty redden.
In de tweede aflevering was het de beurt aan Niels Albert en Christoff. Ze strijden tegen Charlotte Timmers en Olga Leyers. Voor veel Nederlanders geen bekende mensen, maar misschien des te leuk. We zijn in Nederland vaak BN’er moe. Dus nu lijkt het net alsof het mensen van de straat geplukt zijn.

De volgende zijn Jeroen Meus en Wim Lybaert en team twee is dan Jens Dendoncker en Lauren Versnick. We zijn weer heel benieuwd.

Heb jij de eerste twee afleveringen al gezien? Mocht je de afleveringen gemist hebben dan kun je deze terug kijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. En wisten jullie dat er een escaperoom voor thuis van Code van Coppens is? > Meer informatie of Direct kopen.

Nieuwtje: De Vlaamse broers Staf en Mathias komen na de zomer terug met een tweede Nederlandse reeks van Code van Coppens. Mochten we meer informatie hebben hierover dan melden we jullie dit natuurlijk direct.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest