Ontsnap aan Coronavirus, doe mee met #escapeisolation

maart 20, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 2 Comments

Het Coronavirus is net een escaperoom: we hebben te weinig tijd, nog geen uitgang kunnen vinden, niet werkende codes en als je wil spelen tref je dichte deuren. Er lijkt geen ontsnappen aan en hopelijk een once in a lifetime ervaring. 

Het zijn de kleine dingen die het doen. Escape Rooms Nederland levert graag haar bijdrage en maakt 3 uitdagingen mogelijk om een hele leuke activiteit thuis te hebben. Een ervaring die veel weg heeft van de spellen in een escaperoom. Het plezier wat een escaperoom zo mooi maakt, is nu je wapen tegen isolatie.

3 uitdagingen om isolatie tegen te gaan

Escape Rooms Nederland heeft 3 uitdagingen de komende weken zodat je samen met je gezin, je collega’s of vrienden iets leuks kunt beleven. 

Spoor mensen in je omgeving aan om mee te doen. Gebruik WhatsApp, Messenger of Telegram om te chatten, gebruik Zoom of Skype om te bellen. We hopen dat de spellen jullie gaan verbinden. Daarom ook de hashtag #escapeisolation.

Elke maandag een nieuwe online uitdaging. Er zijn gave prijzen te winnen. Je hoeft geen honderden escaperooms gespeeld te hebben om mee te kunnen doen. Maar je hebt wel een streepje voor :).

Quest #1: Wheel of Choice

Maandag 23 maart 2020 zal de eerste uitdaging op Escape Rooms Nederland gepubliceerd worden waarbij jouw kennis over escaperooms op de proef gesteld zal worden. Je zult continu keuzes moeten maken. Waarbij elke fout fataal kan zijn.

Doe mee aan Quest 1. Bekijk de winnaars.

Keuzes maken

We hebben bij de eerste uitdaging gekozen om het vooral te laten gaan over keuzes maken. Als je een escaperoom speelt is dat een belangrijk element, welke dingen doe je eerst, welke laat je liggen. Waar hoef je niks meer mee. Wie staat er aan het roer om continu de juiste keuzes te maken? Win de uitdaging door snel de juiste keuzes te maken.

De gezondheidssector doet op het moment bij het Coronavirus niets anders dan proberen de juiste keuzes te maken. Het roer in de juiste richting draaien om Nederland van de juiste informatie te voorzien. Zodat we met zijn allen kunnen ontsnappen aan het Coronavirus.

Quest #2: Jewel of Wisdom

 

Maandag 30 maart 2020 zal de tweede uitdaging gepubliceerd worden waarbij we de hele week puzzles gemaakt door escaperooms met je delen. Dit zullen we op het Escape Rooms Nederland Facebook-kanaal doen. Houdt de Facebook pagina in de gaten als je de speciale prijs in de wacht wil slepen. Jij als ruwe diamant gaan we verder slijpen door uitdagende puzzels zodat als dit allemaal voorbij is jij als geslepen diamant klaar bent voor een nieuw escaperoom avontuur.

Doe mee aan Quest #2. Bekijk de winnaars.

Wijsheid

In een escaperoom hoef je niet een IQ van 140 te hebben om sneller te ontsnappen. Het is samen met je team slim naar de situatie blijven kijken en op deze manier de juiste kennis zien te bemachtigen. Wijsheid zit in ervaring en geduld. Hoe vaker je een escaperoom doet, hoe beter je er in wordt.
In de strijd tegen het Coronavirus is dat precies wat de specialisten en virologen doen. Proberen met geduld zoveel mogelijk kennis op te doen en te putten uit de jarenlange ervaring van kennis die Nederland rijk is.

Quest #3: Hands of Love

Maandag 6 april 2020 zal de derde uitdaging gepubliceerd worden. Deze uitdaging gaat over de liefde voor escaperooms. Over het spel, de spelers en de eigenaren. Het is het slotstuk van #escapeisolation.

Doe mee aan Quest #3Bekijk de winnaars.

Liefde

Het aantal escaperooms heeft alleen maar zo groot kunnen groeien omdat er zoveel mensen met zoveel liefde in actief zijn geweest de afgelopen jaren. Ook de miljoenen spelers zijn geweldig. De herinneringen zijn voor altijd in ons hart geschreven. Deze laatste beproeving zal jullie uitdagen om jullie liefde voor escaperooms te testen en te kijken hoe diep de ervaringen zitten die jullie bij escaperooms hebben gehad.

Om met woorden van Koning Willem Alexander te spreken. “Het Corona-virus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt.”

Heel veel speelplezier namens Escape Rooms Nederland.

De eerste uitdaging zal maandag 23 maart 2020 op de Escape Rooms Nederland website en Facebook kanaal gepubliceerd worden. Mochten er vragen zijn, stel die gerust. Wil je alvast jouw mooiste escaperoom ervaring delen, dan horen we dat graag.

❤️ Mike en Karin

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest