Thuisescaperoom Spectre & Vox haalt met crowdfunding in 3 uur al meer dan 50.000 op

oktober 21, 2020 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Spectre & Vox 3D Haunted Mansion is een escaperoom thuiservaring: een grote escaperoom van 80 bij 80 centimeter, vol met licht én interactieve audio. Een thuisbeleving van formaat. Op deze manier wil het team je op een zelfde manier meenemen zoals je dat gewend bent van een fysieke escaperoom. De magie van de echte wereld kunnen transporteren naar jouw thuis, dat is het doel van de makers van dit 3D Spookhuis.

In het spookhuis zijn allerlei puzzels en raadsels verborgen die je moet zien op te lossen die voelen alsof je een echte escaperoom zou spelen.

Crowdfunding Spectre & Vox

Vanaf vandaag is de beleving via Kickstarter te ondersteunen. Kickstarter is een platform waar je de hulp van de wereld kunt inroepen om jouw droom werkelijkheid te maken. Voor het team van Spectre & Vox was dit al na 3 uur zover. Toen was er al bijna 50.000 euro opgehaald. Een daverend succes dus.

Team van Spectre & Vox

Het Spectre & Vox-team bestaat uit Nick Moran, de voormalige Creative Director van Time Run en de bekroonde Sherlock: The Official Live Game, en Glen Hughes, oprichter van Tandem Set en Scenery. Hiermee zijn de verwachtingen direct heel erg hoog gespannen wat ons betreft. Beide hebben het lastig in deze tijden.

“When Covid-19 closed many doors to the exciting world of escape rooms, we were determined to find a way to recreate that same thrill (the sounds, the lights, the touch, the story-telling and the total escape from reality) within people’s own homes. “

Het spookhuis heeft objecten die verplaatsbaar zijn en waar elk object een puzzel of raadsel kan bevatten.
Het huis bevat ook licht in de luxere versie en alles voelt als een spookhuis, met overal objecten en interactieve elementen.

Spraakgestuurd beleven

Het spel zal begeleid worden door een applicatie waar je tegen kunt praten. Op deze manier hebben de makers een manier gevonden om de sfeer in een fysieke escaperoom na te bootsen. Op dit moment weten we niet of het huis ook in verbinding staat met het internet of de applicatie om zaken aan te sturen. Hierover hopen we in een diepte interview later deze week meer te horen.

Uren puzzel- en speelplezier

De makers geven al aan dat het spel 3-6 uur zal kosten om volledig te beleven. Zelfs als het eerste avontuur van Spectre en Vox ontrafeld is worden er nieuwe avonturen mogelijk met hetzelfde spookhuis. Een uitstekende keuze om zo langer van dit grote ‘poppenhuis’ te kunnen genieten.

Spookhuis in 3 edities beschikbaar

Het spel is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. De Core (~130 euro), Deluxe (~150 euro) en Ultimate editie (~1000 euro). De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De Core versie bevat 3 uur speelplezier en de Deluxe 6 uur. Aan deze luxere variant wordt ook licht toegevoegd zodat je ook in het donker kunt spelen. Bij de Ultimate versie kun je zelfs jouw hele familie onderdeel maken van de beleving (tot 8 personen) en mag je de voorkant van het spookhuis aanpassen naar jouw eigen keuze.

Exclusief op Kickstarter

Het Spectre & Vox 3D Spookhuis zal exclusief beschikbaar zijn op Kickstarter, dus alleen tijdens de campagne, die eind oktober afloopt, heb je de kans om een gloednieuwe manier te ervaren om deze escaperoom thuisbeleving te ervaren!

Ergens in februari 2021 is het moment dat jij en ik Spectre & Vox 3D Spookhuis op onze eettafel kunnen uitstallen en ondergedompeld kunnen worden in de wereld van de paranormale avonturen van Spectre & Vox.

Ga naar de Kickstarter pagina van Spectre & Vox.

Volgende week plaatsen we een diepte interview met Nick over dit avontuur en waarom hij nou juist dit als nieuwe droom gekozen heeft.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest