Een dag op pad met de Keuringsdienst van Kamers

Peter en Keuringsdienst van Kamers

april 12, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een tijdje geleden ging Peter met de Keuringsdienst van Kamers mee voor een marathon. We speelden op die dag vier escape rooms, namelijk Kamer 237 in Volkel, de Babykamer en de Bank in Uden en Outbreak in Waalwijk. Benieuwd hoe Peter het vond? Lees dan gauw verder!

Peter vertelt zijn verhaal

Hoera! Last minute mocht ik een dagje mee met de Keuringsdienst van Kamers. Een escape room doen is natuurlijk al een feestje op zich, maar vier op één dag is natuurlijk helemaal geweldig.

De Keuringsdienst van Kamers speelt een kamer om vervolgens een duidelijke review erover te schrijven. Hierbij letten ze op diverse aspecten die belangrijk zijn in een escape room, zoals de sfeer en welke soort puzzels er in de kamer te vinden zijn. Zo kun je zelf een goede keuze maken welke kamer bij jouw gezelschap past.

Persoonlijk had ik vóór deze dag zo’n tien escape room ervaringen in mijn ‘logboek’ staan. Maar de jongens van de Keuringsdienst van Kamers hebben er natuurlijk al veel meer gespeeld. Dit was ook te merken aan de manier waarop ze de verschillende escape rooms spelen; ze zijn merkbaar een team en leggen slimme verbanden. Toch kon ik prima mijn steentje bijdragen en aan het einde van de dag waren we merkbaar duidelijker op elkaars speelstijl ingespeeld. Soms haastten ze zich door de kamer heen, waarbij ik vervolgens nog wat spullen vond die ze in de snelheid hadden gemist. 😉

De ervaring die ze hebben in het spelen van escape rooms is ook belangrijk om kamers goed te kunnen beoordelen. Je kunt dan namelijk veel kritischer naar een kamer kijken. Maar vergis je niet; je moet natuurlijk wel objectief naar elke kamer kunnen kijken.

De eerste kamer waar we ’s ochtends vol enthousiasme aan begonnen was Kamer 237 in Volkel. Wauw, wat een geweldige beleving was dat! De puzzels waren uitdagend, maar geen enkel moment hebben we echt vast gezeten. Wat mij betreft is dat de perfecte balans. De effecten en sfeer in de kamer zijn grandioos gedaan, wat er voor zorgde dat ik –eenmaal weer ontsnapt– al had besloten voor mezelf om nog met vrienden een keer terug te komen. Dan mogen mijn vrienden puzzelen terwijl ik nogmaals geniet van de hele beleving. Daarom blijkt al hoe belangrijk het is om dit ‘Wauw-gevoel’ ook weer van je af te kunnen zetten, om zo eerlijk mogelijk de volgende kamers te beoordelen. Anders ligt de lat natuurlijk al direct heel hoog.

De volgende kamers op het programma waren ‘De Babykamer’ en ‘De Bank’ in Uden. De Babykamer heeft leuke puzzel elementen, maar het thema van de kamer raakte ik persoonlijk op een gegeven moment een beetje kwijt. Mocht je weinig tot geen ervaring met escape rooms hebben is dit echter een prima kamer om mee te beginnen!

De Bank zorgde voor iets meer denk werk en had wat mij betreft beter behoud van het thema. Soms moesten we alleen wat beter kijken, want we hebben wel eens wat over het hoofd gezien. Maar dat is natuurlijk meer ons probleem dan een probleem van de kamer.

Na weer nieuwe energie te hebben opgedaan met lekker eten en het nabespreken van onze tactieken, was het tijd om naar  ‘Outbreak’ in Waalwijk te gaan. Thematisch was deze kamer ook weer zo sterk –misschien zelfs nóg sterker- dan de kamer die we aan het begin van de dag hadden gedaan. We werden uitgenodigd om een tegengif te komen testen tegen een virus die de wereld bedreigd en dit werd gewoon heel sterk ingeleid. In de kamer was het vrij snel duidelijk dat er een bepaald aantal puzzels zijn, maar omdat ze zo goed in het thema passen en voldoende uitdaging hebben was dit heel goed gedaan.

Door deze dag ben ik een toffe ervaring rijker. Ik heb niet alleen nieuwe mensen leren kennen en escape rooms kunnen spelen, maar ook gezien hoe de reviews van de Keuringsdienst van Kamers tot stand komen. Wanneer ik zelf een escape room wil gaan doen, gebruikte ik Escape rooms Nederland al als uitgangspunt. Maar nu zal ik ook zeker vaker de Keuringsdienst van Kamers als uitgangspunt gebruiken.

Wil jij ook een keertje mee met de Keuringsdienst van Kamers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten en wie weet spelen we binnenkort samen met jou een escape room!

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest