Dag van de Escaperoom elk jaar op 1 oktober

september 30, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Morgen is het 1 oktober, dan is het wereldwijde Dag van de Escaperoom. Het is de zesde editie en kijkende naar de situatie waar we met zijn allen in begeven mogen we deze niet aan ons voorbij laten gaan.

Zes jaar geleden was de allereerste Dag van de Escaperoom toen er elke maand nog tientallen escaperooms in Nederland openden. Inmiddels is dat al even niet meer zo. Gelukkig zijn de afgelopen tijd ook vele online escaperooms voor thuis ontwikkeld die je 1 oktober kunt spelen met een speciale actie.

Verschillende escaperooms in Nederland hebben speciale acties rondom deze bijzondere dag. Sommige alleen geldig op 1 oktober, bij anderen mogen we er langer van genieten. Zodra we meer informatie ontvangen vullen we het artikel aan.

De datum van de dag van de Escaperoom, 1 oktober

1 oktober is de Dag van de Escaperoom. Die datum komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. We hebben er een leuke draai aan proberen te geven waarom 1 oktober een leuke dag is om nou juist deze dag de Dag van de Escaperoom te maken. We hebben het woord ESCAPEROOM gepakt. De positie van de letter in het alfabet is een getal (E=5, S=19, etc). Als je deze getallen optelt kom je op het getal 110. Dat is 1-10, oftewel 1 oktober. We kwamen nog tot een andere wonderbaarlijk inzicht en dat is als we 110 bekijken in het binaire stelsel dan krijg je het binaire getal 01101110. Oftewel 01 10 (Oktober) 11:10.

Die ene dag per jaar tot in het eind der tijden waarbij escaperooms net even specialer zijn dan de rest van het jaar en alles iets mysterieuzer is dan normaal. Elke jaar zal op de eerste dag van de maand oktober de dag zijn waarbij escaperooms het middenpunt zullen zijn. Waarbij aandacht besteed wordt aan de groei van escaperooms, waarbij er speciale acties zullen zijn, maar ook waarbij zoveel mogelijk mensen genieten van het spelen van een escaperoom. 1 oktober 2021 zal de zesde Dag van de Escaperoom zijn waarbij hopelijk zoveel mogelijk mensen zich laten opsluiten in een escaperoom.

Ietsje langer dan 1 dag mag ook best

De Dag van de Escaperoom is 1 dag. In 2021 valt dit op een vrijdag. Een geschikte dag, omdat de meeste escaperooms open zijn, en vele mensen de vrijdag als vrije dag hebben. Toch is het maar 1 dag. We willen dat iedereen zo veel mogelijk de kans heeft om een escaperoom te gaan spelen. Daarom kan het zijn dat sommige escaperooms in Nederland (en wereldwijd) niet alleen deze vrijdag speciale acties of evenementen hebben, maar ook enkele dagen daarvoor of daarna. Lekker toch? 🙂

Rond deze dagen vind je bij veel escaperooms in Nederland (en wereldwijd) speciale acties, evenementen, gastoptredens, speciale edities en meer mysterieuze gebeurtenissen. Allemaal in het teken van de Dag van de Escaperoom. Een overzicht van alle acties bij jou in de buurt vind je op de website van Escape Room Day. Een internationale website in het teken van Escape Room Day, de dag van de escaperoom. Deze moet door locaties en bedrijven nog veel verder gevuld worden. Blijf er dus regelmatig een kijkje nemen.

Hoeveel escaperooms heb jij inmiddels al gespeeld? Hopelijk komen er dit jaar nog velen bij. Ervaringen van je escaperooms horen we heel graag! Hopelijk zien we je ergens op Escape Room Day!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest