De Verloren Herinnering: escape room game voor thuis door Creators United

maart 27, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 42 Comments

Creators United is nog maar 2 weken geleden opgericht en nu al is het eerste avontuur beschikbaar. Vanochtend is het eerste avontuur De Verloren Herinnering online gekomen. Een escaperoom voor thuis beleving die helemaal GRATIS te spelen is. Speelduur is enkele uren en je kunt het met 1 tot 4 personen spelen. Escape Rooms Nederland is direct begonnen en wat hebben we een plezier gehad! De creativiteit straalt er vanaf en de diversiteit aan puzzels maakt het een unieke beleving. De Verloren Herinnering is een uitdagend en gevarieerd spel voor deze dagen in isolatie.

“Een unieke samenwerking waar deze 18 escaperooms erg trots op mogen zijn. Escape Rooms Nederland heeft met ontzettend veel plezier dit avontuur van De Verloren Herinnering mogen ervaren. In het begin is het even wennen omdat alles digitaal is, maar na de eerste paar puzzels merk je al de hoeveelheid details en de diversiteit van het aantal puzzels. Alles is uit de kast getrokken om een zo mysterieus en aangrijpend mogelijk eerste avontuur te realiseren.”, aldus Mike van Hoenselaar

Het verhaal


Je zit meteen in een verhaal dat terug grijpt op de Tweede Wereldoorlog. Hiermee wil Creators United onze 75 jaren van vrijheid eren. Het verhaal zit vol emotie en heeft heel wat gevarieerde puzzels. Het begint allemaal met een prachtige oude kist die jullie vinden op de zolder van jullie nieuwe huis. Een kist vol herinneringen. Het maakt je nieuwsgierig: wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunnen jullie dat wellicht nog achterhalen…?

Er is veel aandacht besteed aan het verhaal en er zijn vele details verborgen die het alleen maar completer maken. Een tip van Escape Rooms Nederland, “Kijk goed naar je cursor, dan zie je of je ergens op kunt klikken. Het is een digitaal spel en je hebt continu toegang tot het internet, dat mag je ook best gebruiken :)”.

Gemaakt door Creators United

Creators United is een collectief van 18 escaperoom eigenaren. Nooit eerder werkte er zoveel eigenaren samen aan een escaperoom beleving. Gisteren schreven we al uitvoerig over deze samenwerking en hoe deze tot stand is gekomen.

“Ons eerste online spel heet ‘de Verloren Herinnering’ en is nu gratis te spelen. Wil je ons steunen zodat we nu en in de toekomst door kunnen blijven gaan met het bedenken en bouwen van de meest bijzondere spellen? Overweeg dan om iets aan ons over te maken via de module onderaan de website 🙂”

Waar ben je als maker nu het meest trots op?

We spraken met Creators United na het spelen en vroegen ze waar ze nou het meest trots op waren. Het is een unieke prestatie om een spel van zo’n formaat in 1,5 week te realiseren.

“Samen sta je sterker in deze moeilijke periode. Met zo’n groep veel creatieve breinen bij elkaar en dat geeft veel mogelijkheden. Een soort creatieve denktank is het. Door samen één spel te ontwikkelen zie je bovendien hoe iedereen een andere insteek geeft aan zijn puzzel, het thema en de flow. Dat is heel leerzaam!”

“Trots omdat we in zo een korte tijd met zo veel creatievelingen iets groots hebben neergezet! We hebben van een negatieve periode iets positiefs gemaakt en hebben er ook onwijs veel plezier in.”

“Zoals we allemaal weten is het verhaal leidend in een escape room – leuke puzzels zijn enorm belangrijk, maar een goed verhaal staat als een huis. Met een kleine bijdrage van ons over de historische achtergrond kwam er uit 18 verschillende ondernemers heel snel overeenstemming over dit verhaal, dat voor iedereen herkenbaar is. Het is fictief, maar ingebed in historische feiten. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn!”

“Dat een idee niet bij een leuk idee is gebleven maar dat er daadwerkelijk is doorgezet en het is uitgewerkt tot een gaaf spel. En dat allemaal binnen 1,5 week en met alleen digitaal contact met elkaar. Hopelijk houden we hier heel veel mensen mee bezig en kunnen ze hun zinnen even verzetten.”

“Ik heb de leiding een beetje naar me toe getrokken en heb daar veel lof over ontvangen. Heb ook het idee dat ik het overzicht goed kon houden en snel iedereen verder kon helpen, daar ben ik erg trots op! Maar in het algemeen ben ik trots op de creatieve mensen uit onze branche die, terwijl ze nu financieel doodbloeden, belangeloos zoveel tijd, moeite en creativiteit hebben gestopt in dit spel. En hoe we met 18 verschillende, eigenzinnige geesten 1 compleet spel en verhaal hebben kunnen neerzetten.”

“Wat een spanning! Ons kindje. Een kindje van 18 escape room eigenaren…. Er zit heel veel liefde en tijd in, en ze heeft van iedere escaperoom een stukje dna meegepikt. Dit kindje heeft ons slapeloze nachten bezorgd, en gaat ons wellicht de komende tijd ook nog flink bezig houden. Maar gelukkig zijn er dan 17 miljoen andere mensen die zich ook met ons kindje kunnen bemoeien. Trots op de ontwikkelingen die ze nu al doorlopen heeft en heel nieuwsgierig wat er nog gaat komen…. #proudmama”

“Waar wij als Your Escape Room het meest trots op zijn, is dat we met een leuke gezellige groep van 18 escaperooms, een geweldig spel hebben opgezet. Deze 18 losgeslagen creatievelingen lagen heel erg snel op 1 lijn en dat is ook de reden dat alles soepel en snel is verlopen. De hoge kwaliteit van het spel en de verhaallijn die kloppend is van begin tot eind. Het is in 1 woord GEWELDIG!”

“Ik ben vooral trots op de snelheid van de groep, met 18 mensen binnen een week een huis bouwen is onwerkelijk. Maar met 18 escaperoom eigenaren een online game te ontwikkelen is dus mogelijk. Het is natuurlijk wachten op de reacties van de spelers, maar voor ons smaakt dit zeker naar meer…”

“Het meest trots ben ik op hoe wij in zo’n korte tijd zonder elkaar ooit gezien te hebben tot zo’n samenwerking konden komen Als we iets geleerd hebben van isolatie is dat er prachtige initiatieven ontstaan en de mens een stuk liever, flexibel en behulpzamer is en bereid tot een prachtige samenwerking met geweldig uitdagende puzzels. Super trots dus !”

“Dat we zo’n tof spel hebben neergezet met 18 escape rooms, hebben neergezet terwijl wij elkaar nog nooit in het echt hebben gezien. We gaan het zien in de toekomst, voorlopig zitten de escape rooms nog ‘op slot’ dus wellicht komen er nog meer games uit de hoge hoed. Aan de inzet en creativiteit van de groep zal het niet liggen!”

“Dat wij onze gasten ook in deze moeilijke tijden niet vergeten. Dat wij in volledige harmonie en met liefde voor onze gasten een supergaaf GRATIS spel hebben ontwikkeld wat gezamenlijk online maar deels ook offline maar in elk geval vanuit huis te spelen is. Samen staan wij sterk voor onze gasten!”

“Ik ben echt het meest trots op onze positieve samenwerking. Vanuit het niets, kwam er ineens een creatief idee, waar iedereen op kon inhaken die iets wilde doen in deze bijzondere Corona tijd. Voornamelijk met het doel zoveel mogelijk onze spelers, die nu thuis moeten zitten, met deze beleving een hart onder de riem te steken en een fijne beleving te geven totdat we dat weer bij ons escapes mogen doen!”

“De positiviteit en het creatieve samenwerken op een gezellige manier maakt dit werk leuk in deze moeilijke tijd. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, dus waarom niet samenwerken met je collega’s?
De grappige Skype gesprekken en de duizenden Whatsappje die er per dag door heen gaan maakt het soms lastig om door te werken. Maar ik vind dat we trots mogen zijn op het resultaat na 1,5 week werken.”

“Op de geweldige samenwerking. Stel je voor, een groep creatieve mensen die samen honderden ideeën hebben om een escaperoom puzzel te maken. Ze kunnen door het Coronavirus niet live met elkaar spreken. Met respect voor elkaar en elkaars ideeën, werd via Skype en een groepsapp binnen twee weken een geweldig spel gemaakt. Daar ben ik trots op.”

“Wij zijn trots op het feit dat de totstandkoming van De Verloren Herinnering het gevolg is van een crisis die 18 escaperoom eigenaren bij elkaar heeft gebracht. Niet stil zitten maar samen de uitdaging aan gaan!”

“Ik ben er trots op dat we, met zo weinig technische kennis, in zo’n korte tijd, iets ontzettend moois hebben neergezet. Dit geeft een enorme drive om nieuwe dingen te leren en zo onze creativiteit ook op een andere manier onder de mensen te krijgen.”

“Ik ben het meest trots op de samenhang in het verhaal en onze danspuzzel. Het is mooi om te zien hoe je gedachtes bij elkaar komen op papier en dat anderen dan ook nog lukt om het uit zichzelf op te lossen! Geeft een voldaan gevoel.”

“Wat mij aanspreekt in deze samenwerking is de onuitputtelijke energie van sommigen, het niet aflatend enthousiasme, de hang naar kwaliteit. Persoonlijk is de spin off dat ik meerdere collega’s heb mogen leren kennen, nu nog digitaal, hopelijk snel in levende lijve.”

Een steun in de rug voor escaperooms

Behalve trots, eer en vermaak, kun je aan het eind een kortingscode krijgen waarmee je eenmalig korting kunt krijgen bij 1 van de deelnemende escape rooms, binnen 3 maanden vanaf het moment dat deze 18 ecaperoom locaties weer open mogen! Wil je iets extra’s doen omdat het een volledig GRATIS te spelen avontuur is, er is een donatie optie aanwezig zodat Creators United door kan gaan met het maken van unieke belevingen.

Start De Verloren Herinnering

Loop je vast in het spel! Stel je vraag op de Creators United Facebookpagina en ze helpen je zo snel mogelijk weer op weg.

Heel veel plezier de komende dagen, als het goed ben je er velen uren zoet mee! Wij hebben met veel plezier genoten van de liefde in het verhaal van De Verloren Herinnering, letterlijk en figuurlijk.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

42 Comments

 1. Avatar

  Wat gaaf! Dit ga ik binnenkort zeker doen! Vraagje, is het mogelijk om dit gezamenlijk met vrienden te spelen op 2 verschillende locaties? Of moet je om het te kunnen spelen wel fysiek bij elkaar zijn?

  Groet,
  Ellen

  Beantwoorden

 2. Avatar

  Even een algemene reactie vanaf ons als Creators United: Wat tof dat jullie zo massaal reageren op ons initiatief en dank voor alle lieve reacties en feedback! Het spel is erg lastig voor zeer jonge kinderen, maar met wat hulp (van ouders of van ons in de Facebook chat) kan het toch lukken. 12/13 jaar is wel erg jong denken wij, maar we horen graag hoe het gegaan is..

  En je kan uiteraard tegelijkertijd spelen; dan moet je zelf even iets van Skype aanzetten! Allemaal even aanmelden en inloggen en je bent klaar om te gaan. Of 1 iemand die zich aanmeldt en zijn/haar scherm deelt met de rest: wat jullie handig vinden. In de chatbox op onze Facebookpagina helpen we jullie graag met alle vragen over ons spel 🙂 Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

  • Avatar

   Mike van Hoenselaar

   Goedemiddag Kim, de makers zeggen tussen de 4 en 10 uur :). Gaaf he!?
   Je kunt pauzeren tussendoor, zodat je op een later moment alsnog verder kunt spelen.

   Beantwoorden

 3. Avatar

  Goedemorgen, gister begonnen met het spel, supergaaf, maar toen ik vanmorgen verder wou moest ik weer helemaal opnieuw beginnen? Of kan ik ergens anders inloggen zodat ik weer bij mijn eigen spel kom?

  Beantwoorden

  • Avatar

   Excuses voor de late reactie – maar inderdaad wordt je voortgang helaas niet bijgehouden! Als je dus wilt ‘pauzeren’ om later verder te spelen, dan zal je de pagina moeten onthouden/noteren zodat je de volgende keer daar weer direct naartoe kunt gaan 🙂

   Beantwoorden

 4. Avatar

  We hadden met 3 personen toch 6 en half uur nodig om hem helemaal uit te spelen. Erg leuk spel. Ik heb €10 gedoneerd. Ik hoop dat er snel een nieuwe escaperoom online komt! Alhoewel er van een escape geen sprake is…

  Beantwoorden

 5. Avatar

  Is het ook mogelijk om dit met z’n vijven te spelen (via skype op vijf verschillende fysieke locaties)? Of is vier echt het maximum?

  Onze vaste escaperoomgroep bestaat uit vijf meiden.

  Beantwoorden

  • Avatar

   Mike van Hoenselaar

   Ja hoor, dit is ook mogelijk. Alleen het kan zijn dat je soms met te veel dezelfde puzzel aan het doen bent, wij adviseren om sowieso een videobel sessie er naast te hebben voor de direct communicatie.

   Beantwoorden

 6. Avatar

  De verloren herinnering wordt aangegeven als een onveilige site. Hackers zouden je gegevens stelen. Wij waren begonnen maar spelen liever niet verder.

  Beantwoorden

  • Avatar

   zo ernstig is het niet, maar het certificaat was verlopen. Die is net hersteld zie ik 🙂
   Maar iedereen vindt het leuk, want server is steeds heel erg druk..

   Beantwoorden

  • Avatar

   Mike van Hoenselaar

   Creators United is met man en macht aan het spelen, ze doen er alles aan om alles weer zo snel mogelijk werkend te krijgen.

   Beantwoorden

 7. Avatar

  stefan gresnigt

  Helaas komen wij niet op de juiste pagina door een fout melding. Anderen lukt het ook niet die op een andere locatie proberen. Allen dezelfde fout:
  “je verbinding is niet prive, cybercriminelen proberen mogelijk… bla bla bla”
  Wat kunnen wij hieraan doen?

  Beantwoorden

 8. Avatar

  Jammer hadden ook een gezellige avond gepland met de kids maar helaas lukt het niet en komen wij er niet op een veilige website

  Beantwoorden

 9. Avatar

  Hallo, is er al meer bekend over wanneer de Verloren Herinnering weer gespeeld kan worden online? We wilden het vanavond spelen maar de site is nog altijd niet bereikbaar helaas 🙁

  Beantwoorden

  • Avatar

   Hi Lois, heb je al op het forum gekeken? Bij elke puzzel staat een link daarnaar toe: daar vind je ook de antwoorden op je vragen 🙂 De kleur broche vind je in het kleine kistje naast de grote kist. De code daarvoor haal je uit de puzzel van de pilotenbadge. En waar ze dansen haal je uit het café – daar kun je heen door op de fles te klikken. Succes!

   Beantwoorden

 10. Avatar

  Enkele weken later inmiddels, maar ik wil ook hier nog even terugkomen op alle vragen over de storingen en veiligheidsmeldingen: helaas (gelukkig?) was ons spel half april zo populair geworden, dat onze ‘huis-tuin-en-keuken-servers’ het niet meer konden bijbenen. Daar hebben we een kleine week mee gestoeid waarin we ook tot 2x toe van server zijn veranderd. Bij die verhuizingen gingen af en toe ook dingen mis met het veiligheidscertificaat. Jullie veiligheid is gelukkig nooit in het geding geweest, maar namens ons allemaal nog onze excuses voor deze foutmeldingen. Gelukkig draait de site nu alweer een paar weken soepeltjes 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest