Diabetes Fonds gebruikt escape room in Nijmegen voor aandacht rondom diabetes

juni 22, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Morgen, dinsdag 23 juni, gaat het Diabetes Fonds iets heel unieks doen. Op de Grote Markt in Nijmegen zal deze een escape room plaatsen waarbij je een unieke kans hebt om te proeven van het fenomeen escape rooms. Maar zoals directeur Hanneke Dessing ook al aangeeft gaat het niet alleen om de escape room. De escape room staat symbool voor de ziekte diabetes. In een escape room raak je de focus kwijt, dat gebeurd ook als je diabetes hebt. Je hebt dan een te lage bloedsuiker – ook wel hypo genoemd. Het Diabetes Fonds heeft verschillende puzzels aangebracht in de escape room om daar een beeld van te kunnen vormen. De escape room is ontwikkeld en ontworpen door Sherlocked.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Je grip kwijt raken, dat gebeurt bij mensen met diabetes als ze een hypo hebben. Iedereen ervaart een hypo weer anders. Maar er is één gemeenschappelijke deler: je functioneren wordt op dat moment ernstig door beïnvloed. Als je er niet op tijd bij bent, is het zelfs levensbedreigend. Als Diabetes Fonds werken wij hard om de diabetes puzzel op te lossen, door onderzoek te doen. Dat is hard nodig om diabetes en de gevolgen ervan een halt toe te roepen.”

Wie de Escape Room in wil, kan zich aanmelden via [email protected] of tussen 10.00 en 17.00 uur naar de Grote Markt komen. Deelname is gratis. Zeker doen, wij zijn er benieuwd!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest