Disney maakt eigen escaperoom The Escape Challenge

april 3, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een droom die uitkomt? De makers van een van de beste belevingen ter wereld stappen in de wereld van escaperooms. Na films en pretparken waar velen met veel plezier de beste belevingen van hun leven hebben gaat Disney nu een escaperoom aanbieden. Disney heeft er voor gekozen om met het Disney Meetings team een mobiele escaperoom experience te maken waarbij zelfs 4 acteurs in aanwezig zijn. Het nieuwe escaperoom concept heet The Escape Challenge. Via de Disney Meetings site kun je een offerte aanvragen.

“We’ve designed every aspect of The Escape Challenge to create an unforgettable Disney team building program or team-bonding experience,” vertelt Ray Fournier, producer bij Disney. “It’s perfect for all types of groups, even corporate groups, because when you think about trying to meet business objectives, leadership, communication, collaboration—all of these things are really important to be successful. By the end of the challenge, participants have figured out how to work closely with their teammates to solve these rather complex clues, and with that, they leave with a true sense of accomplishment,” voegt hij toe.

Disney’s The Escape Challenge

Het thema van The Escape Challenge escape room is Steampunk waarbij je op zoek gaat naar de ‘Steen der Stenen’. Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen. Een erg interessant en uitdagende thema dus.

escape-room-disney-the-escape-challenge

In de escaperoom reis je terug in de tijd waar je getransporteerd wordt naar de cabine van de kapitein van een piratenschip en je op zoek moet naar mogelijkheden om de tijd te redden, want deze dreigt verloren te gaan. De nodige oude kaarten, diamanten en gouden munten ontbreken dan ook zeker niet voor een speciale beleving. Door samen te werken in de kamer is men op zoek naar een geheime boodschap. Aan puzzels, raadsel en geheime ruimtes is allemaal gedacht natuurlijk. De beleving gaat nog verder dan dat. We willen er niet te veel van verklappen, maar tijdens de escaperoom beleving zijn ook 4 acteurs aanwezig die de beleving alleen nog maar intenser maken.

escaperoom-disney-escape-challenge

Mobiele escaperoom

De escaperoom van Disney komt uit de koker van Disney Meetings. Deze zijn niet vies van intense belevingen voor grote groepen. Bij de escaperoom hebben ze gekozen voor een mobiele escaperoom. Het concept kan namelijk op alle conferentieruimtes en ontmoetingsplekken op de Disney parken opgezet worden. Voor elke groepsgrootte en budget zou het mogelijk zijn om

We twijfelen zelf nog of dit wel een leuke beleving gaat zijn. Een mobiele escaperoom die vaak verplaatst wordt is vaak niet van super kwaliteit. Daar moet Disney het toch echt wel van hebben lijkt het ons. Toch geloven we wel dat Disney de juiste kennis in huis heeft om dit Het is dus nog even de vraag of de beelden die je in de video ziet ook daadwerkelijk overeenkomen met de werkelijkheid. Wat denk jij als je de video bekeken hebt?

Sowieso zegt het echt iets als Disney een escaperoom concept gaat faciliteren. Escaperooms zijn nu dan toch echt wel mainstream. In Nederland is het anders dan in veel andere landen, daar heeft nagenoeg iedereen wel van escaperooms gehoord. In Amerika is dat anders. We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen van de Disney escaperoom The Escape Challenge.

Bron: Disney Meetings

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest