Doe gratis mee met de grootste online escaperoom in het onderwijs

april 23, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Doe mee met de Grootste Online Escaperoom in het onderwijs! Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en hebben het initiatief genomen voor deze actie.

Lijkt het je leuk om tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) met je klas te ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland en zit je in groep 7 of 8, of klas 1 of 2? Of ben je leerkracht van een groep 7 of 8 op een basisschool? Ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland!

Help Nikki om haar missie te volbrengen

Nederlandse tiener Nikki wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot gaat maken. Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden jongeren van haar leeftijd. Om de wereld rond te zeilen moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI.
Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. 

Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?

Bijdragen aan een betere wereld

Wij vinden het altijd mooi om te zien als er een educatief randje aan een escaperoom zit. Vooral voor kinderen. Tijdens deze escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki heeft een missie: zij wil als eerste een klimaat neutrale reis om de wereld maken. Dit gaat haar alleen lukken met de inzet van technologie. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?   

Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!

De grootste online escaperoom van Nederland

Tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) is het de bedoeling dat ze met 100.000 leerlingen ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland. De teller staat nu op 48.121 ingeschreven leerlingen.

Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit zowel op het basis- als voortgezet onderwijs.

Gratis inschrijven

Lijkt het je leuk om met je klas te ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland? En ben je leerling of docent? Zorg dat je je groep of klas inschrijft!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest