Doomsday 2021 grootste real life event met 25 acteurs

maart 24, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

De makers van het NK Escaperooms komen nu met iets super gaafs. Doomsday 2021! Dit moet het grootste real life event van 2021 worden.

“Uitjesbazen heeft 2 jaar op rij het Nederlands kampioenschap Escape Rooms georganiseerd. En dit vonden wij ontzettend tof om te doen! Vorig jaar, toen het evenement volop bezig was, kwam Corona om de hoek kijken. Het evenement is toen in aangepaste vorm afgerond.”

“Nu, bijna een jaar later, hebben we helaas nog steeds te maken met Corona. Maar ook dit jaar wilden wij heel graag iets organiseren. En dat is geworden: Doomsday 2021. Een game, volledig vanuit huis te spelen, maar dan wel ‘NK-waardig’. 

We zijn heel benieuwd, maar wat houdt het precies in?

Wat is Doomsday?

Doomsday is een eenmalig evenement. Alle deelnemende teams spelen gelijktijdig op 10 april vanaf 19.00 uur.Jullie zijn de wetenschappers die Doomsday (het einde van de wereld) moeten voorkomen. Een verhaal op waarheid gebaseerd, want de Doomsday clock en de wetenschappers bestaan echt.

Jullie stappen in de rol van onderzoeksteam (Doomsday wetenschappers) en bouwen een eigen ‘research wall’ met aanwijzingen. Je speelt 8 levels / speelrondes. Iedere speelronde bestaat uit “puzzels” verwerkt in allerlei elementen zoals een prepperbox met puzzels en puzzel-attributen, nieuwsuitzendingen en live streams met live acteurs.

Door puzzels op te lossen verzamel je aanwijzingen om levels te behalen en om verder te komen in het spel. Speel samen met 3 of 4 personen vanuit huis een 5 uur lang avondvullend programma. Een avontuur dat aanvoelt als een film. Van begin tot eind: op het puntje van je stoel. Verrassende games en heel veel extra’s: toffe attributen, special effects, nieuws, entertainment, prijzen…

Het verhaal

Het einde van de wereld is nabij. Dit is een film. En jullie spelen de hoofdrol.

Het is 10 april 2021. De wereldwijde economie ligt plat. Alle verkeer is stilgelegd. Communicatie is bijna onmogelijk geworden. Niemand is meer veilig. De wereld is in paniek. Nederland gaat in lockdown. Blijf binnen. Sluit ramen en deuren. En volg het nieuws. Het is bijna middernacht. Met nog een paar seconden op de Doomsday klok. En wat doen jullie?

Terwijl de wereld nog in de ban is van het coronavirus, is er iets nieuws. Een nieuwe dreiging uit onverwachte hoek. Een ongrijpbare macht. Op ramkoers. Wat begon met ogenschijnlijk onschuldige incidenten gaat van kwaad tot erger. Het gevaar verspreid zich in een razend tempo over de hele wereld. Met desastreuze gevolgen.

Stap in de rol van Doomsday wetenschappers. Jullie moeten voorkomen dat het echt Doomsday wordt. Als het lot van de wereld in jullie handen ligt. En iedere seconde telt. Kun je dan nog rustig blijven?

Op waarheid gebaseerd

De Doomsday klok is een symbolische klok die sinds 1947 wordt bijgehouden door een groep wetenschappers. De klok geeft aan hoe dichtbij we zijn bij een fatale ramp die het einde van de mensheid kan betekenen.

De toename van nucleaire dreiging. Testen met kernwapens. Klimaatverandering. De verspreiding van nepnieuws. Ernstige politieke spanningen op het wereldtoneel. Als de dreiging toeneemt, wordt de klok verzet.

Het aantal minuten voor 12 uur middernacht geeft de mate van dreiging aan. In 2020 is de Doomsday klok verzet naar 100 seconden voor 12. Dat betekent: een wereldwijde ramp is dichterbij dan ooit!

Prepperbox

Hoe gaat het allemaal in zijn werk en hoe kun je hier als eerste bij zijn?

1. Get ready!

Meld jullie aan en bestel de XXL Prepperbox.

2. Unpack the box!

Het gaat nu echt beginnen. Tijd om uit te pakken.

3. Play now!

Bouw jullie eigen ‘research wall’ en ga aan de slag!

Levels

Sluit ramen en deuren, open de prepperbox en volg het nieuws op televisie..

Tickets

Je kunt nu al je early bird tickets bestellen. Dan betaal je €39,- per persoon. Later komen de regular tickets beschikbaar en betaal je €49,- per persoon.

Doomsday 2021 vindt onder voorbehoud plaats op zaterdag 10 april vanaf 19.00 uur. Doomsday gaat pas definitief door als bekend is dat je thuis weer 2 personen of meer mag ontvangen.

De prepperbox bevat attributen voor 4 a 5 spelers. Je kunt ook met 2 of 3 spelers spelen, maar je ontvangt altijd de box voor 4 a 5 personen.

Doe je mee aan Doomsday, dan maak je kans op meer dan 100 prijzen. Per level zijn er prijzen te winnen voor de best presterende teams. Doen jullie mee voor de ‘fun’? Ook dan maak je kans op prijzen. Hoe dan? Door goed op te letten gedurende de avond. En… soms heb je gewoon geluk!

Reserveer nu, dan ben je verzekerd van een plekje. Je betaalt nu 10 euro, de rest betaal je later.

Update donderdag 1 april (geen grap)

De corona maatregelen zijn verlengd tot 20 april. Ze gaan Doomsday organiseren op meerdere datums. Op 10 april voor gezinnen, huisgenoten en teams die al met elkaar in een ‘bubbel’ leven. Daarna ook nog op 9 andere datums in de maanden april en mei.

10 april is nu voor 70% uitverkocht. Wees er snel bij. Je kunt je nog aanmelden.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest