Eerste aflevering Code van Coppens, een escaperoom spelshow is uitgezonden

januari 6, 2021 | Interviews | Mike van Hoenselaar

UPDATE: Er is nu ook een escaperoom voor thuis spel van Code van Coppens > Meer informatie of Direct kopen

Eind vorig jaar schreven we over Code van Coppens. Een programma uit België dat naar Nederland zou komen.

De broers Staf en Mathias Coppens zijn de presentatoren van deze humoristische spelshow. Wat gebeurt er als je twee Nederlandse duo’s een kamer vol mysteries instuurt? Wie vindt er het snelst de weg naar buiten? Spanning, emotie, humor, avontuur, beleving en uiteindelijk: een winnaar.

In elke aflevering van Code van Coppens wordt er een volledig nieuwe kamer gebouwd, een nieuwe escaperoom waar Staf en Mathias vier bekende Nederlanders blootstellen aan een wereld vol uitdaging, puzzels en wetenschappelijke experimenten.

De spelshow wordt gecombineerd met fragmenten in een studio
(Afbeelding is screenshot uit aflevering)

Eerste aflevering 3 januari 2021

Afgelopen zondag 3 januari was het zover. Staf en Mathias trapten af met de eerste aflevering. Leo Alkemade en Dennis Weening moesten het opnemen tegen Klaas van der Eerden en Fien Vermeulen. Beide teams kregen de rol als ex gedetineerde. Met de overall van de gevangenis nog aan, gingen ze hun eerste bank weer overvallen en op zoek naar een ring. Maar ze beginnen het spel met een extra moeilijkheid. Ze worden aan elkaar vastgemaakt met kettingen en handboeien. Wie zou alle puzzels succesvol weten op te lossen? Wie bezwijkt onder de stress van de tijdsdruk? We volgen de twee duo’s op de voet.

(Afbeelding is screenshot uit aflevering)

Wat een hilarische beelden gaf dat. We hebben hard gelachen. Niet alleen kregen we weer zin in het spelen van escaperooms, maar was het een mooie aanvulling op onze zondagavond

We verklappen niet wie deze eerste strijd gewonnen heeft, Code van Coppens terugkijken is veel leuker.

Wetenschappelijke experimenten in de escaperoom

Tijdens de puzzels van deze eerste escaperoom kwamen veel wetenschappelijke experimenten aan bod. Alle experimenten worden tijdens deze spelshow uitgelegd door Lieve Scheire.

We zagen hoe Dennis Weening een speciaal snoepje moest eten en daarna een woord moest lezen. Hij las iets anders dan wat wij zagen. Dit deden ze nogmaals met het woord ‘Kabouter’. Ook nu las Dennis iets totaal anders.
Huh?? Hoe kan dit?

(Afbeelding is screenshot uit aflevering)

Dit principe heet hybrid image. Op het kaartje staan twee woorden over elkaar heen geschreven. 1 daarvan is wazig en zie je heel goed als je veraf staat. Het andere woord staat in fijne lijntjes en scherpe randen. Dit woord zie je goed van dichtbij. Het snoepje was natuurlijk niet echt en een trucje.

Ook zat er een experiment in met geld verbranden. Dit is een experiment met flash papier. Dit is papier wat vaker door goochelaars gebruikt wordt. Het papier kun je aansteken en hier blijft niks van over. Ook geen as. Heel tof!

Elke zondag om 20:20 op SBS6

Iedere zondag is er een nieuwe aflevering te zien van Code van Coppens, de wraak van de Belgen. In totaal zijn er 6 afleveringen.
Volgende week is het de beurt aan René & Didier Froger + Ruben van der Meer & Horace Cohen.
Wat ons betreft een dikke aanrader!! Als je van spelletjes spelen houdt, en natuurlijk van escaperooms, dan is dit een must see.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest