Eerste Virtual Reality escape room van Europa opent in Utrecht

Virtual Reality escape room Utrecht

januari 24, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het Muntgebouw in Utrecht wordt vernieuwd en krijgt daarmee ook een nieuwe invulling; eentje die voor escape room liefhebbers nog wel eens heel tof uit kan gaan pakken..

Escape Room Time

In het oude Muntgebouw komt Escape Room Time, een escape room die het ontsnappen in een geheel ‘nieuw jasje’ heeft gestopt; een Virtual Reality escape room. In de escape room zul je worden opgeleid tot een team van ‘Time Chasers’, die de wereld van haar ondergang moet redden. Om dit te doen stap je een virtuele wereld binnen, maar zul je ook ‘real life’-puzzels op moeten lossen. Kortom; de virtuele én echte wereld worden in deze escape room gecombineerd.

Virtual Reality meets escape room

Virtual Reality heeft de afgelopen maanden met de komst van de HTC Vive en de Oculus Rift natuurlijk grote ontwikkelingen meegemaakt, en het was dan ook wachten op het moment dat VR haar toevlucht zocht tot de escape room wereld. Zo waren er al de Escape Room VR game & VR: Vacate the Room, waarin je thuis een escape room kunt spelen. Maar om de éérste VR escape room ter wereld te bezoeken moet je afreizen naar de Verenigde Staten, waar je ExitusVR kunt vinden.

Bekijk alle virtual reality escaperooms in Nederland.

Historisch pand

Al sinds 1911 zit de Koninklijke Nederlandse Munt in het Muntgebouw aan de Leidseweg in Utrecht, en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds munten geslagen. Tot drie jaar geleden zat ook het Geldmuseum in dit pand, maar dat moest helaas de deuren sluiten. Ook de productie van muntgeld zal verdwijnen van deze locatie; het is te duur, en sinds de komst van de milieuzone te lastig om grote vrachtwagens met grondstoffen door de smalle Utrechtse straatjes te leiden.

Op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Check dan de Facebookpagina van VR Escape Room Time. Laat ons vooral ook weten hoe jij denkt over dit concept. Reageren kan onderaan dit nieuwsbericht! Bekijk ook andere virtual reality escaperooms in Nederland.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest