ES Quest 2020: Uniek online escape toernooi

oktober 1, 2020 | Interviews | Mike van Hoenselaar

UPDATE 10 oktober 2020: Data zijn aangepast, het toernooi is nu ook goedkoper geworden om mee te doen voor kleinere groepen.

Over niet al te lange tijd start de eerste editie van het ES Quest toernooi. Een uniek online escape toernooi georganiseerd door een geheim genootschap Evadere Societatis. Dit toernooi bestaat uit 4 rondes met als hoofdprijs een volledig verzorgd weekend op een privé-eiland inclusief eten en drinken ter waarde van meer dan 2.500 euro én natuurlijk toegang tot dit geheime genootschap.

Evadere Societatis heeft Creators United gevraagd om een online coronaproof selectieproces te realiseren waarmee nieuwe leden geselecteerd kunnen worden. Creators United kennen we van De Verloren Herinnering. Door middel van 4 rondes zal jij en jouw team de mogelijkheid krijgen om kwaliteiten te tonen om uiteindelijk toegelaten te worden tot dit geheime genootschap.

We hebben een Zoom gesprek gehad met een van de leden van Evadere Societatis om ons meer te vertellen. We kregen direct een voorproefje van wat teams te wachten staat.

Evadere Societatis

“Ons geheime genootschap bestaat al 800 jaar, opgericht door een niet nader te noemen geheime vrouw die buiten de maatschappij gezet is. Ze was anders dan anderen. Niemand begreep haar en ze werd verketterd. Haar antwoord was een geheim genootschap waarin iedereen gelijkwaardig behandeld werd en waar elkaars talenten vrij gelaten werden.”, aldus de gedaante aan de andere kant van het Zoom-gesprek.

Evadere Societatis betekent letterlijk ‘Ontsnappen aan de maatschappij.” en heeft dus een mooie brug naar de wereld van escaperooms. Later in het gesprek zal blijken waarom.

“…bij het ES genootschap zijn leden buitenbeentjes. Misfits, geboren met speciale talenten die bijzondere dingen kunnen die ‘normale’ mensen niet kunnen. Deze mensen worden vanwege hun bijzondere gaven gevreesd en gehaat. Eens in de zoveel tijd is er een toernooi om nieuwe leden te werven, waarbij alleen de allerbesten toe kunnen treden.”

De inschrijving voor het toernooi is geopend, voor wie de uitdaging aandurft. Door de jaren heen zijn naar verluid veel bekende mensen lid geweest van dit genootschap. Beroemde kunstenaars, wetenschappers, filosofen en ondernemers. Helaas willen ze ons niet vertellen wie dat zijn.

Bezit jij deze speciale kwaliteiten?

De persoon in het gesprek geeft meerdere keren aan hoe exclusief het is om toe te treden tot het ES genootschap. Kwaliteiten als ruimtelijk inzicht, artistiek vermogen, inventiviteit, daadkracht en logisch denken zijn de peilers waarop ze potentiële leden screenen.

Dit is de allereerste keer dat er een toernooi georganiseerd wordt via internet. “Normaliter houden we jaarlijks fysieke testen, maar nu door corona hebben we geen keus.”

Het ES Quest Escape Toernooi

Het escape toernooi bestaat uit 4 rondes waarvan de eerste 3 volledig digitaal plaatsvinden. De laatste finaleronde is een fysieke ronde waarbij je oog in oog staat met het genootschap. Volgens de organisatie is alles coronaproof tijdens deze laatste beproeving.

Ronde 1: Het ontstaan

Jij en jouw team worden meegenomen in het leven van de oprichter en het ontstaan van het genootschap. Een eerste kennismaking met dit geheime genootschap. Een proef die het meest lijkt op een online escaperoom.

Start: 1 december 2020 (dit is aangepast begin oktober, dit was 16 november
Wie: Ieder team dat zich inschrijft
Duur: +/- Anderhalf uur
Medium: Digitaal

Ronde 2: Kwaliteiten

Jouw team wordt op de proef gesteld om te testen of jullie over bepaalde kwaliteiten beschikken. Je ontdekt welke sleutelfiguren onderdeel waren en zijn van het genootschap door middel van een online escaperoom.

Start: 1 december 2020 (dit is aangepast begin oktober, dit was 23 november)
Wie: Ieder team dat zich inschrijft
Duur: +/- Anderhalf uur
Medium: Digitaal

Ronde 3: Avatars

Toon of jullie alle gevonden kwaliteiten uit Ronde 2 ook zelf bezitten. Bewijs dit door een Avatar op afstand te besturen via een live verbinding. De avatar voert de commando’s uit die jullie hem of haar geven.

Start: 15 januari 2021, op basis van planning (dit is aangepast begin oktober, dit was 4 januari)
Wie: Ieder team dat zich inschrijft
Duur: +/- 60 minuten
Medium: Op afstand remote control

Finale: De ontmoeting

Er spelen 5 teams de finale. Jullie meesterproef is het vinden van het geheime hoofdkwartier. Puzzel je in deze fysieke uitdaging naar binnen en bewijs nog eenmaal jullie waardigheid om lid te worden. Je speelt een fysieke escaperoom die speciaal voor dit toernooi gemaakt is.

Start: februari 2021, op basis van planning
Wie: de beste 5 teams
Duur: +/- anderhalf uur
Medium: Fysiek op locatie

Wat krijg je als je deelneemt?

 • Minimaal 3 gevarieerde speelrondes met elk 1-3 uur puzzelplezier.
 • Kans om mee te doen aan de unieke real-life finale in een escaperoom op maat ergens in Nederland.
 • Kans op een bijzondere hoofdprijs!
 • Kans op vele mooie andere prijzen.

Al vanaf 35 euro per persoon kan je deelnemen aan dit unieke toernooi. Deze beleving kan wel tot 9 uur speelplezier geven. Voor een gemiddelde reguliere escaperoom betaal je 25 euro per persoon voor 1 uur. Een buitenkans!

Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 personen. Per team kan je op maximaal 6 apparaten tegelijk inloggen.

Meer informatie over ES Quest 2020

Inschrijven als team

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest