Nieuwe Escape Game Rijksmuseum: In de Schaduw van Rembrandt

juni 20, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Speel de nieuwe escape game in het Rijksmuseum. De bibliotheek is stil en verlaten, maar Rijksmuseummedewerker Bert is nog druk bezig met zijn onderzoek naar Rembrandt. Hij slaat een bladzijde om en staart verbaasd naar een oude schets van het museum, een schets met een wel heel vreemde datum. Maar als Bert dit mysterie verder wil onderzoeken, blijkt de bladzijde opeens gestolen. Het Rijksmuseum is deze zomer het toneel van een bijzonder avontuur. Het museum daagt groepen spelers uit om het mysterie van een verloren geachte schilder op te lossen. Voor dit mysterie is Bert op zoek naar een team echte specialisten: Codebrekers.

De makers noemen het een escape game en geen escape room. De twist zit hem er in dat je jezelf niet uit een kamer probeert te puzzelen, maar het hele museum moet afstruinen om een groots mysterie op te lossen. Dit is de tweede keer dat het Rijksmuseum een escape game organiseert. De eerste editie werd vorige zomer georganiseerd en was zo’n succes dat het een extensie kreeg tijdens de kerstvakantie, die compleet uitverkocht.

Sherlocked ontwikkelde deze Rijksmuseum escape game

De game is ontwikkeld door het team van Sherlocked, die menigeen kent van The Vault, The Architect en menig andere productie. Dat betekend over het algemeen hoge kwaliteit belevingen met aandacht voor detail. Met deze Escape Game willen ze je het Rijksmuseum samen op een unieke manier laten beleven.  Je komt op plekken waar je als gewone bezoeker niet kan en mag komen.

“Het Rijksmuseum is een droomlocatie om voor te ontwerpen. Het gebouw is imposant en zit barstensvol mysteries. Het is tegelijkertijd ook een uitdaging om iets avontuurlijks te maken binnen zo’n beveiligde omgeving, maar we zijn ontzettend trots op het resultaat”, Francine Boon, projectleider Sherlocked

“Deze editie hebben we de ervaring nog meer kunnen gronden in de werkelijkheid. Het verhaal komt voort uit de geschiedenis van een uitzonderlijk en ondergewaardeerd kunstenaar wiens werk alleen in het Rijksmuseum te vinden is. Ook hebben we veel meer fysieke elementen kunnen verstoppen in het museum.”, Victor van Doorn, mede-oprichter Sherlocked

Sherlocked heeft ook nog een uitgebreider verhaal geschreven over de achtergrond van een beleving ontwerpen voor het Rijksmuseum. Erg aan te raden om net even wat meer te weten te komen dan de standaard persberichten.

Boek je tickets bij het Rijksmuseum

Praktische info

Speelduur: 1,5 – 2 uur
Periodes: 13 juli 2019 t/m 31 aug 2019 en 21 dec 2019 t/m 5 jan 2020
Teamgrootte: 2 – 5 spelers per team
Tijden: Eerste aanvang: 09:00 uur, laatste aanvang: 15:30 uur
Kosten: €22,50 + toegangsprijs Rijksmuseum
Boekingspagina: www.rijksmuseum.com/escape-game

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest