Escape Island: geheim toernooi op een onbewoond eiland

oktober 13, 2020 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Een onvergetelijk avontuur op een zeiltocht langs de Griekse eilanden richting een onbewoond eiland. Escape Island is de ideale vakantietrip in deze tijd als je van avontuur en escaperooms houdt. Net wanneer iedereen zich klaarmaakt om er een gezellige namiddag van te maken – snorkelen, barbecue, wat zonnen,… – blijkt al snel dat het eiland toch niet zo onbewoond is als waar het voor aanzien wordt.

De inboorlingen – die zichzelf de Alimiati noemen – blijken een complot te smeden met de crew en laten weten dat slechts vier passagiers het eiland terug zullen mogen verlaten. Wie dat uiteindelijk zullen zijn, wordt bepaald door vijf dagen van uiteenlopende proeven waarbij vier teams – bestaande uit elk vier personen – tegen elkaar strijden voor de winst en het bijhorend ticket terug naar de bewoonde wereld.

De Alimiati zijn nog dunbevolkt na de inval van de Duitsers (WO II) en zoeken nieuwe eilandbewoners om de toekomst van hun voortbestaan te garanderen. De vier sterkste personen mogen daarom het eiland verlaten omdat de Alimiati ervan uitgaan dat de sterksten anders op termijn in staat zouden kunnen zijn om te ontsnappen van het eiland; de zwakkeren van de groep zijn daar minder snel toe in staat. Een serie van spannende proeven voor jou en jouw team om te zorgen dat je alsnog van het eiland af kan komen.

De proeven en puzzels

De proeven zijn uiteenlopend van aard en kunnen het best beschreven worden als een mix van escaperoom, Robinson en Fort Boyard. Bij alle proeven zijn gouden munten te verdienen en het team dat na vijf dagen de meeste gouden munten kan verzamelen, kan z’n vrijheid bij de Alimiati terugkopen en samen met de crew terugkeren naar de bewoonde wereld.

Je kan alleen of met meerderen inschrijven of direct als volledig team van vier personen. Indien je niet als team inschrijft, vorm je een team met andere deelnemers. De reis is voor iedereen haalbaar mits een normale basisconditie (comfortabel 10km kunnen wandelen). Gezien het type reis is het wenselijk dat je kan zwemmen (gewoon basis) en sociaal ingesteld bent omdat er samengewerkt wordt om ter overleven op het eiland.

Wat is bij Escape Island inbegrepen?

Veel! De reis duurt 8 dagen (7 nachten). Griekenland werkt met het systeem van een negatieve coronatest waardoor de reis zeker door kan gaan.

De eerste nacht, voor de start van de zeiltocht, overnachten jullie in een eenvoudig, centraal gelegen hotel in Rhodos; de laatste twee nachten overnachten jullie in vakantiewoningen op het eiland Halki. Daartussen verblijf je 5 nachten op de zeilboten nabij een onbewoond eiland voor de proeven. De vluchten zijn ook inbegrepen.

We horen dat niet alle maaltijden inbegrepen zijn, we hopen dat ze dit alsnog gaan toevoegen, zodat je daar geen zorgen over hebt als je volledig in het avontuur wilt duiken. Wellicht een goede vraag voor de infoavonden die binnenkort plaatsvinden.

Het dagschema van Escape Island

 • Dag 1:
  Aankomst in Rhodos per vliegtuig; inchecken in een eenvoudig, centraal gelegen hotel. Kennismaking met de groep, eerste avond gezellig samen dineren in de prachtige oude stad van Rhodos.
 • Dag 2:
  ‘s Morgens check je in op de zeilboten en krijg je uitleg van de crew over het leven op een zeilboot. Na een paar uur op zee ga je voor anker aan de kust van een onbewoond eiland waar het onverwachte avontuur start met de eerste proef.
 • Dag 3 t/m 5:
  Proeven op Escape Island.
 • Dag 6: 
  Finaleproef en ontsnapping van het eiland.
  ‘s Avonds feestelijke afsluiting met diner (inbegrepen in de prijs) op het prachtig eiland Halki. Overnachting in vakantiewoning(en).
 • Dag 7:
  Zalige relax-dag op het eiland Halki met overnachting in je vakantiehuis.
 • Dag 8:
  Vertrek van Halki naar Rhodos met de ferry; vervoer naar de luchthaven per bus. Terugvlucht naar huis.

Kosten Escape Island

De reis kost €1.695 per persoon; je kan de reis hier boeken. Vliegtickets zijn ongeveer 325 euro voor 2 personen in mei naar Rhodos. Een gemiddelde nacht in een hotel is 100 euro. Dus je betaald ongeveer 100 euro per dag voor de proeven en het avontuur op het onbewoonde eiland. Zie het als elke dag meerdere escaperooms doen :).

Er zijn vier edities van Escape Island (8 dagen, 7 nachten):

 • 20 t/m 27 mei 2021
 • 27 mei t/m 3 juni 2021
 • 3 t/m 10 oktober 2021
 • 10 t/m 17 oktober 2021

Inschrijven kan alleen, per twee of per drie – je vormt dan een team met andere solo deelnemers – of je schrijft meteen als een volledig team van vier in. Teams kunnen niet grote of kleiner dan vier zijn om speltechnische redenen.

Speciale infoavonden

Om vragen te beantwoorden rondom de reis, en eventuele coronamaatregelen worden regelmatig infomomenten in verschillende steden van Vlaanderen en Nederland georganiseerd.

Dinsdag 20 oktober is de eerste in Utrecht en 21 oktober in Gent. Meer informatie over infoavonden vind je op de website van Escape Island.

Meer informatie over Escape Island

Boek tickets

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest