Escape marathon voor het goede doel

maart 21, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Laat jezelf opsluiten en ontsnap voor het goede doel! Van vrijdag 31 maart tot zondag 1 april gaat de gloednieuwe kamer ‘The Diamond Heist’ van Escaperoom ‘Get out of here!’ 48 uur achter elkaar open. Met deze actie wordt geld opgehaald voor stichting Compassion, een internationale organisatie die kinderen uit armoede bevrijdt.

Wij hebben het enorm goed in Nederland en we zijn gezegend met gezondheid, liefde om ons heen en rijkdom. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Tegelijkertijd worden we dagelijks geconfronteerd met onrecht waar we als individuen geen invloed op lijken te hebben. Dat frusteert ons. Door naar Uganda toe te gaan zullen wij de ernst van de armoede onder ogen komen en de omstandigheden waarin die kinderen leven. De visie en werkwijze van Compassion spreekt ons erg aan, omdat ze kind voor kind kinderen bevrijden uit extreme armoede. Wij zullen ons uiterste best doen om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen om Compassion bij dit werk te steunen! Aldus Gert en Jaap, die in Mei 2017 een marathon lopen in Uganda.

Wie organiseren de 48 uur marathon


Initiatiefnemers van deze actie zijn Gert Versteeg, Jaap Groen en Escaperoom eigenaren Paul Kleine en Rob Kouwenberg.

“De 48 uur Escape Challenge is een unieke actie, waarbij Escapers onze nieuwe kamer ‘The Diamond Heist’ in Utrecht kunnen spelen en tegelijkertijd een goed doel steunen. De opbrengst van deze actie gaat geheel naar stichting Compassion”, aldus de enthousiaste initiatiefnemers.

Escapen tot in de kleine uurtjes

De escaperoom ‘The Diamond Heist’ is het gehele weekend geopend, vanaf vrijdagmiddag 14:00 uur tot zondagmiddag 14:00 uur. Ook ‘s nachts is de kamer open en kunnen echte liefhebbers meedoen aan de Escape Challenge. Middels een online veiling bieden geïnteresseerden op een tijdslot op vrijdag, zaterdag of zondag. Een escaperoom reserveren kan op www.48uurEscape.nl.

Escape Room The Diamond Heist

Welkom in de wereld van Henry en Charles Quant, twee broers uit een welvarende en gelukkige familie. Hun ouders begrepen niet waarom Henry stopte met de Technische Universiteit, hij had zoveel talent. ’s Nachts lagen ze wakker om Charles, omdat ze steeds minder grip op hem kregen.

De broers ontdekten dat ze heus ergens goed in waren. Op hun tiende konden ze de sloten van hun kamer openen met een paperclip. Op de middelbare school kregen ze de kluis open waar de examens werden bewaard. Toen Henry 25 was, zetten ze een kraak in een bank, waarbij ze voldoende goud en juwelen ophaalden om een paar jaar vooruit te kunnen….
Meer info over The Diamond Heist.

Escapen met als doel om 20.000 euro op te halen

De opbrengst van de 48 uur Escape komt ten goede aan stichting Compassion, die daarmee een beter leven bieden aan kinderen in Oeganda. “Samen willen we €20.000 ophalen om het werk van Compassion in Oeganda te steunen. De stichting zet zich in voor kinderen die leven in extreme armoede. Dankzij deze 48 uur Escape actie ontsnappen kinderen letterlijk uit armoede”, laat Groen weten.

Voorproef op Muskathlon

De 48 uur Escape is een voorproef op de Muskathlon, een marathon in Oeganda. De Muskathlon is een ultieme sportieve prestatie op een extreme locatie, om maximale fondsen te werven om onrecht te bestrijden. De Uganda Muskathlon zal plaatsvinden van 12-19 mei 2017, in Jinja, Uganda. Voor de vijfde keer op rij vindt de Muskathlon plaats in Uganda. Uganda is een prachtig land in Oost-Afrika. Een groot deel van de bevolking gaat er gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan. Voor hen wordt deze Muskathlon georganiseerd!

Stichting 4de Musketier organiseert deze Muskathlon in samenwerking met Compassion, om kinderen uit de armoede te bevrijden.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest