Escape Park Veluwe: anders dan andere escape rooms

juni 22, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 2 Comments

Bij de meeste escape rooms zet je vooral je hersenen aan het werk en minder je lichaam. Dit is niet het geval bij Escape Park Veluwe: hier moet wordt denkwerk en fysieke activiteit samengevoegd, al hoef je daar niet topfit voor te zijn volgens een van de makers.

Innovatiebureau Springlab en Klimbos Veluwe wilden graag gamers van hun luie stoel krijgen en ze een avontuur laten beleven in de echte natuur. Daarbij hoort ook bewegen volgens Jan-Paul de Beer van Springlab: “Vanzelfsprekend moet er geklommen worden”. Hij ziet Escape Park Veluwe als een spannende film: “Met dien verstande dat de mensen in de
Escape Room daar dan de hoofdpersonen van zijn. Willen ze ontsnappen dan zullen ze in beweging moeten komen.”

Teamspel in het bos

Het idee ontstond tijdens een brainstorm van Springlab toen het over gamen in de natuur ging. Klimbos Veluwe nam contact met Springlab op om dit idee verder uit te werken naar een klimspel in het klimbos. De Beer: “Het doel was duidelijk: het verzinnen van een teamspel. De actieve Escape Room zag toen het levenslicht. Een mooi resultaat, want het is een hele uitdaging om in een klimbos echt iets aan teambuilding te kunnen doen. Het blijft in eerste instantie natuurlijk een individualistische sport, maar in de Escape Room zijn mensen echt op elkaar aangewezen.”

Het Escape Park is gericht op groepen: bedrijven, scholen en ook vriendengroepen. De Beer hoopt dat bezoekers van het escape park op deze manier kennis zullen maken met klimmen en later zullen terugkomen om weer te klimmen: “Wij bereiken nu een ander publiek, mensen die wellicht iets verder van het klimmen afstaan, maar die er wel belangstelling voor hebben. Het gaat om het creëren van cross-overs. Met een uitgebreider aanbod is er voor ieder wat wils. Dat past bij onze doelstelling zoveel mogelijk mensen te laten bewegen.”

Ben je niet zo’n sporter? Dat is geen enkel probleem: het escape spel is voor iedereen te spelen, ongeacht leeftijd of fysieke conditie, aldus Escape park.

Reserveren en info

Escape Park Veluwe opende in mei dit jaar zijn deuren, en je kunt reserveren via hun website. In de maanden juli en augustus van dit jaar kun je op twee donderdagen per maand met korting het escape park bezoeken, op voorwaarde dat je met een groep van zes of meer komt.

Het escape park bevindt zich aan de Asselsestraat 397 in Apeldoorn en is te bereiken vanaf station Apeldoorn met de bus. Lees meer informatie over Escape Park.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

 1. Avatar

  A.s zondag hebben wij een bedrijfsuitje bij jullie. Nu ben ik al even gaan kijken, maar ik kan de escaperoom niet vinden. Op de navigatie Asselsestraat 397 ingevoerd,maar ik zie nergens borden. Kunt u mij vertellen waar we moeten zijn? Is het vlakbij c.s.v of tennisver.bijv.?
  Bvd en tot zondag!

  Beantwoorden

  • Avatar

   Mike van Hoenselaar

   Je kunt het beste even bellen met 088 – 5546636 Carla. Dan kan iemand van Escape Park Veluwe het precies uitleggen. Google Maps geeft in ieder geval geen heldere uitleg inderdaad.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest