Escape room bouwen

Ontwerpen, ontwikkelen, zelf maken en bouwen van een escape room

Bij het opzetten van een nieuwe escape room komt heel wat kijken. Voor kleine groepen, maar ook voor hele grote groepen. Denk hierbij onder andere aan het kiezen van een geschikte locatie, het uitdenken van een verhaallijn, de puzzels en de aankleding van de kamer(s). Niet iedereen lukt het om escape room ideeën uit te werken en alles zelf te maken of vindt het fijn dat er een partij met ze meekijkt die al vaker escape rooms gebouwd hebben. Wij geloven in een optimale combinatie van concept, bouw en/of exploitatie.

Voorbeelden van escape rooms

Onderschat ook niet hoeveel tijd en energie het kost om een goede escape room te maken. Een escaperoom speel je een keer, dus je moet het echt hebben van de gastheerschap en de kwaliteit van de escaperoom. Je leunt namelijk op het feit dat mensen die het met collega’s, vrienden of familie gespeeld hebben het andere vertellen.

Wij helpen graag bij het verbinden van jou aan een partij die jou kan helpen bij Concept, Bouw en/of exploitatie. Vergeet niet dat een goede escaperoom niet goedkoop is om te bouwen. Onze ervaring leert dat je minimaal 25.000 euro moet hebben te besteden. Er zijn mogelijkheden om het voor minder te doen, maar dit is van veel variabelen afhankelijk. Budget is sterk afhankelijk van het doel. Is de escaperoom eenmalig en voor marketingdoeleinden, of als vast onderdeel van jouw diensten? Voor elk budget is een onvergetelijke ervaring te realiseren. Voor een vaste escaperoom zouden wij minimaal 50.000 euro reserveren.

Escape room concept

Er zijn verschillende type bezoekers in een escaperoom. Bedrijfsuitjes, familiedagen, vrijgezellenfeesten, vriendengroepen, toeristen, dagjesmensen, escapers die het de wereld over reizen. Per type bezoekers spreken andere dingen aan bij een escaperoom. Toch is het concept vaak wat aantrekt om een escaperoom te spelen of niet. Er zijn allerlei soorten concepten, zoals een maffiakamer, een horrorkamer of een kamer speciaal voor kleine kinderen. Misschien wil je zelfs wel een educatieve boodschap erin verwerken. Als je een escaperoom concept gaat bedenken is het ook belangrijk om te weten in wat voor ruimte de escaperoom komt. Soms kan de geschiedenis van het pand in je voordeel werken.

Natuurlijk zijn er ook escaperooms in Nederland die weinig beleving kennen en niet rondom een verhaal gemaakt zijn. Dit maakt dingen makkelijker, maar nog steeds moet het concept van de escaperoom kloppen. De puzzels moeten namelijk wel zoveel mogelijk logisch zijn zodat mensen die de kamer boeken ook een premium experience krijgen. Escaperooms in Nederland kosten gemiddeld 100 euro per boeking. In het buitenland kan dit al vanaf 40 euro. Onze visie is dat de escaperooms die vanuit passie gemaakt zijn de meeste kans hebben om succesvol te zijn op lange termijn.
» Vrijblijvend offerte aanvragen

Escape room bouwen

Als er eenmaal een concept is bedacht en de daarbij horende puzzels en dynamiek van de kamer bekend zijn is een logische volgende stap het bouwen van de escaperoom en de beleving er omheen. De bouw van een escaperoom komt heel precies. Je houdt rekening met het gebouw, de vorm van de kamer, maar ook met de uitstraling wat bepaald wat voor materialen er gebruikt gaan worden. Er zijn veel partijen in Nederland die hun kennis hierover ter beschikking stellen en je willen helpen om samen een hoogwaardige escaperoom te bouwen. Onderschat niet hoeveel werk het kost om een escaperoom te bouwen. Niet alleen de objecten moeten verzameld worden voor de puzzels, ook de ruwbouw alleen al kan veel hoofdpijn bezorgen. Airco, camerasysteem, eisen van de brandweer en geluidsoverlast van spelers op andere kamers. De escaperoombouwers in Nederland zijn specialist op het gebied van het verzamelen van de juiste objecten.

» Vrijblijvend offerte aanvragen

Exploitatie van een escaperoom

Als de escaperoom gebouwd is, wil dat niet zeggen dat je mensen kunt toelaten. Het is een vak apart om de exploitatie van de escaperoom te doen. Je zult moeten zorgen voor personeel die mensen ontvangt, maar ook die de kamer resetten nadat een groep klaar is met spelen. Je denkt na over arrangementen en eventuele hapjes en drankjes voor de gasten. Gastheerschap is bij exploitatie een van de belangrijkste factoren. Ook het boekingssysteem, de website en de marketing hoort hierbij. Bezoekers komen niet vanzelf. Verkijk je dus niet bij wat hier bij komt kijken. Nadat je escaperoom klaar is wil dat niet zeggen dat je meteen boekingen krijgt als je de deur open doet. We zien wel dat activiteitenbureau’s of evenementenlocaties profijt hebben, omdat ze veel factoren bij de exploitatie van de escaperoom al onder de knie hebben. Begin bijvoorbeeld ook al met een stukje marketing voordat je de kamer klaar hebt zodat als de deuren open gaan de eerste boekingen al binnen zijn.
» Vrijblijvend offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen voor het bouwen van een escaperoom

Als Escape Rooms Nederland faciliteren we op dit platform de mogelijkheid om als nieuwe escape room in contact te komen met escape room bouwers. We bouwen zelf met Wonderling onvergetelijke ervaringen. Er zijn inmiddels aardig wat bedrijven in Nederland actief die zich bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van escape rooms voor andere bedrijven. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en we verbinden je met een of meerdere escape room bouwers die het beste past bij je aanvraag.

  • Probeer goed te beschrijven wat je precies zoekt, maar ook wat je niet zoekt. Dat maakt het ons veel makkelijker om de juiste partij aan je te kunnen koppelen.
  • Kan men met gemak overal staan, en zaken verbouwen?
  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest