Eerste escape room congres in Stuttgart

juli 15, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Op 4 september 2015 in Stuttgart (DE) wordt voor de eerste keer de Escape Games Convention gehouden. Het eerste congres in Europa met als onderwerp Live Escape Games. Oftewel alles is daar escape rooms. Dit congres wordt georganiseerd door Exit Ventures in Stuttgart in het freiRaum. De focus van het congres ligt op de uitwisseling van kennis. Vooral de vraag die escape room bouwers hebben over de professionalisering van verhuur, gameplay en toekomst worden behandeld. Er zullen concrete cases en oplossingen gepresenteerd worden.

Exit Ventures doet als bedrijf onderzoek en analyseert de escape room sector. Ze ontwikkelen diensten en producten rondom real life games en investeren in startups die iets doen met real life gaming. Maar veel informatie rondom deze diensten of producten is er niet te vinden op hun website helaas.

Dagprogramma

De dag opent met een keynote van Attila Gyurkovics, eigenaar Parapark. De eerste aanbieder van life escape games en escape rooms in Europa. Hij zal enkele key learnings delen van zijn 4 jaar ervaring als escape room uitbater en organisator van real life games.

Er zal ook een keynote van Michael Bierhahn zijn, eigenaar van Exit Games Stuttgart. Michael gaat vertellen over de lessen die hij en zijn bedrijf geleerd hebben bij het runnen van een escape room bedrijf in Stuttgart. Exit Games Stuttgart bestaat uit 2 locaties.

Dr. Carsten Ulbricht is advocaat en zal het gaan hebben over de risico’s vanuit een juridisch perspectief. Als je een escape room runt heb je aan allerlei regels te houden die je vooraf misschien niet bedenkt. Brandveiligheid, verzekeringen maar ook naamgeving van je locatie en kamers kunnen voor problemen zorgen vanwege merkrecht.

Escape room workhops

Door de dag heen zijn er ook 2 workshops. Deze worden 2x per dag gegeven. Dus je kunt ze allebei zien mocht je dat willen. Workshop 1 gaat het opzetten van de overkoepelende organisatie bij een escape room. Hoe het wettelijk het beste ingeregeld kan worden, wat voor entiteit je het beste kunt kiezen. Beetje vreemd om dit in workshopvorm te doen als je het mij vraagt.

Workshop 2 is veel gaver. Dit gaat over hoe een escape room er over een paar jaar uit zien. Welke innovatieve en nieuwe concepten zullen er dan zijn, elke technieken gebruiken we dan, hoe kan je de beleving nog meeslepender maken. Ook hier vind ik workshop niet echt passen, maar het zal voornamelijk discussie zijn met deelnemers aan deze workshop verwacht ik.

Vanaf 4 uur ‘s middags kun je in een escape room stappen. Er is niet meer informatie bekend over wie de escape rooms gaan bouwen of hoeveel mobiele escape rooms er gaan zijn. Dat lijkt ons dan weer heel gaaf, omdat je dan met mensen in een ruimte zit die je waarschijnlijk niet kent en je spreekt ook niet allemaal dezelfde taal. Een extra uitdaging dus. tegen 6 uur is de dag ten einde en wordt er met zijn allen gegeten en is er ‘s avonds een after party.

Het hele congres is nagenoeg in het Duits. De sessies van Attila Gyurkovics and Dr. Scott Nicholson zijn in het Engels. We vragen ons dan ook af in hoeverre dit congres echt interessant is voor de escape room bouwers in Nederland.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 59 euro. Koop tickets op de website van Escape Games Convention.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest