Escape room bij De Wereld Draait Door (DWDD)

juli 23, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

In september vorig jaar is het eigenlijk allemaal heel snel gegaan met het begrip escape room in Nederland. Toen wist nog vrijwel niemand wat een escape room nou eigenlijk was. Op dit moment hebben we al meer dan 100 verschillende escape room locaties in Nederland en hebben 250.000 inwoners van Nederland wel eens een escape room gedaan. Toen Sherlocked plaatsnam, aan tafel bij het TV-programma De Wereld Draait Door van de VARA, hadden ze inmiddels succesvol hun Kickstarter campagne afgerond met bijna 7.000 euro. Samen met Alexander Klöpping mochten ze een heel kwartier praten over het begrip escape room en waarom het een echte aanrader is om te spelen. Een jaar later is Sherlocked wederom bij DWDD geweest om te hebben over The Vault, een break-in experience.

Tristan Hupe en Victor van Doorn, twee van de 4 intiatiefnemers van Sherlocked, mochten uitleggen wat nou eigenlijk een escape room is en wat er zo speciaal aan was. Victor legt heel goed uit dat als je eenmaal in een escape room bent geweest dat je er niet nog een keer naartoe kunt, omdat je natuurlijk alles al weet. Alle oplossingen van puzzels en raadsels die zich in die escape room bevinden zijn de volgende keer hetzelfde. Zo ook bij de escape room van Sherlocked. Hoe vindingrijk de puzzels dan ook mogen zijn.

Mobiele escape room

De heren waren slim en brachten het begrip escape room heel visueel in beeld door een mobiele escape room in de studio te plaatsen. Veel leuker is dat er een heuse escape room in de uitzending van De Wereld Draait Door is geweest. Evi Hanssen was ook aanwezig in deze DWDD uitzending en mocht plaatsnemen in de mobiele escape room. Ze had 5 minuten de tijd om te ontsnappen. In de escape room waren puzzels te zien om op een landkaart met een stift lijnen te tekenen door middel van het raden van paatsnamen op foto’s. Hiermee kon er een cijferslot geopend worden dat een ijsklont bevatte. Deze moest in een buis met warm water gegooid worden, want hierin zat een sleutel voor een van de sloten van de deur naar buiten. Ook de typemachine was erg leuk verzonnen dat bepaalde toetsen het niet meer deden. Erg leuk om dat te zien. Helaas heeft Evi het net niet gehaald.

Sherlocked: The Vault

Sherlocked heeft dus vorig jaar zomer hun eerste escape room geopend. Inmiddels is de tweede ook officieel geopend, The Vault is een break-in experience en is te spelen met 4 tot 6 spelers voor 140 euro. Hierbij is het dus de bedoeling om ergens in te komen in plaats van ergens uit te komen. Iets dat normaliter niet het geval is bij de standaard escape room. Via puzzels en raadsels zul je met vrienden, familie of collega’s een weg naar binnen moeten zien te vinden. Het object wat volgens geruchten in de kluis bevindt zou gemaakt zijn door Nicolas Tesla en dit zou een oneindige energiebron moeten zijn. Het team van Sherlocked heeft in mei 2016 wederom in De Wereld Draait Door deze Vault aangekondigd. Dit keer was het Victor van Doorn en Pim Schachtschabel die mochten praten bij DWDD over hun break-in room. Sherlocked zegt zelf dat het de eerste break-in room ter wereld is.

De Wereld Draait door wordt nog steeds elke werkdag om 19:00 uitgezonden op NPO 1 en heeft 1.5 miljoen kijkers. Inmiddels al 11 seizoenen op TV en na de zomerstop is op 31 september 2016 weer een nieuwe uitzending van het twaalfde seizoen te zien.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest