Escape Room Eindhoven opent haar deuren

mei 23, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Escape rooms kon je al op vele plekken in Nederland vinden, en sinds eind mei dit jaar is er een nieuwe escape room bij gekomen in ons land: Escape Room Eindhoven. Deze escape room is gevestigd aan Stratumseind 32, in het centrum van Eindhoven op nog kilometer afstand van Station Eindhoven; te bereiken met het ov of te voet. Het is gevestigd in de Oude Rechtbank.

Het verhaal van deze escape room is dat jij en je team van de CSI zijn en moeten uitzoeken wat er is gebeurt met de eigenaar van een boerderij. In veel escape rooms krijg je raadsels en rekensommetjes, maar bij Escape Room Eindhoven niet: je kunt ontsnappen uit de kamer door samen te werken met je groepsgenoten en als een echt CSI team de zaak op te lossen.

Dit moet wel binnen een uur, maar als je niet verder komt, krijg je hints. Door de grote hoeveelheid techniek die achter deze escape room zit, is het een bijzondere ervaring. Cabaretier Leon van der Zanden was een van de eerste die de escape room mocht uitproberen en was na die ochtend laaiend enthousiast: “Ik had niet verwacht het echt spannend te vinden, maar man man man, de vetste ochtend ooit!”

Escape Room Eindhoven is voor elk niveau, vertellen oprichters Sil Michels en Marijn Hummelink aan dichtbij.nl: “Onze escape room is geschikt voor beginners, maar ook een ware uitdaging voor meer ervaren groepen. Beginners hebben natuurlijk meer hints van ons nodig, maar voor beide is het een superervaring.”

Er kunnen twee tot zes personen per keer in de escape room, bij grote groepen kan er tegen elkaar gespeeld worden met twee aparte boekingen. De andere groep kan tafelvoetballen en bordspellen doen terwijl de eerste zes personen de kamer binnengaan. De minimumleeftijd is wel 14 jaar, maar eng is het zeker niet volgens de website van Escape Room Eindhoven.

Reserveren kan ook in combinatie met een lunch of diner bij de brasserie van de Oude Rechtbank of het Tuchthuis wat ook vlakbij de escape room is zodat je voor of na het spel een hapje kunt eten.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest