Nieuwe escape room Escape Roosendaal start Kickstarter

september 5, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Deze week is een team naar voren getreden en zijn gestart met de bouw van de eerste escape room in Roosendaal. De provincie Noord-Brabant had al 35 escape rooms, maar hier gaat nu een nieuwe bij komen. Januari 2016 moet de nieuwe escape room open gaan. Bij de oude Wenneker fabriek aan de Badhuisstraat in Roosendaal is er heel wat aan de hand dus. Er wordt gestart met 1 escape room, maar er is veel meer plek voor andere escape rooms. De eerste kamer wordt speelbaar voor 2 tot max 6 personen. Een spel voor 2 spelers gaat 70 euro kosten en dat gaat per speler extra met 10 euro omhoog. Dus met 6 spelers zit je op 18 euro pp.

Om te zorgen dat er bij de start in januari genoeg kaartjes zijn en al budget is om een hele gave escaperoom te maken wordt er gestart met een Kickstarter-campagne. Dit is een crowdfunding platform. Iedereen kan dan een bepaald bedrag doneren en in ruil hiervoor krijgt deze dan een product of vermelding, dit is per project verschillend. Bij Escape Roosendaal zal het waarschijnlijk korting op een toegangsticket zijn. Sherlocked uit Amsterdam heeft op deze manier ook het eerste geld bij elkaar verdiend om hun escape room te maken.

De Kickstarter van Escape Roosendaal is van start gegaan en Bas Maas wil 7.500 euro ophalen. We zijn niet super enthousiast over de verschillende opties om te doneren. Onder de 50 euro heb je eigenlijk niks fatsoenlijks wat je er voor terugkrijgt. Je moet al met hele teams zijn wil het interessant zijn. En als je met 4 bent betaal je alsnog 22,50 euro per persoon voor een game. Een testgame is ook erg prijzig. Ik zou eerder die voor helft geld doen en maar 10 beschikbaar laten zijn om zo snel kennis op te doen en de game te verbeteren. Op die manier heb je makkelijker testers voor je escape room. Aan de andere kant, teams die nu 250 euro willen betalen voor een testgame bij Escape Roosendaal zijn wel heel fanatiek en echte escapers.
Bas zoekt ook nog een hoofdsponsor voor 2.500 euro. Wat ik hier aan mis is dat deze partij mee mag werken aan de tweede escape room. En dus deels het onderwerp mag bepalen. Dat is veel en veel leuker als bedrijf, dan 3 VIP sessies spelen als je het mij vraagt.

Wij wensen Bas Maas, oprichter van Escape Roosendaal heel veel succes! Noord-Brabant gaat lekker met escape rooms! 🙂

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest