Nieuwe escape room Escape Rozet in Arnhem start met opera thema

juli 11, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Deze zomer zal een nieuwe escape room in Arnhem geopend worden, Escape Rozet, en zal zich bevinden in Rozet. Naar verluidt een van de mooiste gebouwen van Arnhem. Wij houden heel erg van het concept om het thema van een escape room maar tijdelijk te houden, zodat je keer op keer terug kunt komen naar de escape room om hem opnieuw te spelen. Het nadeel is vaak dat een goede escape room maken veel geld kost. Dus je hebt dan elke kwartaal weer hoge kosten om een nieuwe escape room te maken. Daarom zijn wij erg benieuwd naar deze nieuwe escape room in Arnhem.

De eerste samenwerking en daarmee het eerste thema in de escape room is meteen een hele speciale. Met het Nederlandse Reisopera presenteert Rozet deze zomer een heuse escape room in de stijl van de opera “Madama Butterfly”. Niet zomaar een escape room dus, maar een opera tintje. Op 27 juli 2015 wordt de escape room geopend en is te boeken tot 11 september 2015. Ook hier heb je een uur de tijd om de escape room te verlaten. De escape room is gebouwd samen met Hack42, een hackerspace in Arnhem.

150623 Beeld Escape Room

Deze spannende Escape Room draait om de opera Madama Butterfly. De opera is van 3 september tot 10 oktober 2015 te zien in de Nederlandse theaters. De in het buitenland furore makende Nederlandse sopraan Annemarie Kremer maakt haar Reisopera-debuut in de hoofdrol. Laurence Dale i de regisseur van de opera “Madama Butterfly”. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat John Luther Long optekende naar aanleiding van een krantenbericht en dat in Amerika al eerder op het toneel te zien was.

Wij hebben gehoord dat er voor escapers van Escape Rozet ook een korting zal zijn voor de opera zelf. Maar dit is nog niet officieel bevestigd. Na 11 september zal de escape room in de Rozet in Arnhem dus weer verbouwd worden met een andere thema. Het is nog een verrassing welk thema dat zal zijn.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest