Escape room bij Goede Tijden Slechte Tijden (GTST)

september 15, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 1 Comment

In aflevering 5197 op 15 september van Goede Tijden, Slechte Tijden organiseren Rikki en Rover een gewaagde truc om de vrede te herstellen tussen Laura en Jef in een escape room geplaatst. Mocht je GTST volgen dan zegt dit je wat :). GTST hoeft natuurlijk geen uitleg te hebben. Langstdraaiende soap van Nederland, alweer bijna 5200 afleveringen uitgezonden. Iets meer dan 2 jaar nadat de het begrip escape room vorm heeft gekregen is het dan eindelijk zover. In de meest bekeken en populairste soap van Nederland is een escape room te zien.

Escape room als middel voor betere samenwerking

In de aflevering 5198 van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt wederom de escape room gebruikt. Dit is de aflevering van 16 september. Hierin zie je hoe Laura en Jef samen de escape room gaan oplossen, eerst met veel tegenzin, maar later moeten ze toch samenwerken om er uit te komen. Uiteindelijk ontsnappen ze, maar met tegenzin. “Doordat ze samen gaan werken in de escape room, worden ze gedwongen om te praten”, aldus de bedoeling van Rikki in de serie om Jef en Laura de escape room in te sturen. Een van de eigenschappen van een escape room, mensen laten samenwerken om puzzels op te lossen. We weten dat de makers van GTST samen hebben gewerkt met Halte 48 in Breda. De escape room in de twee afleveringen zijn gebaseerd op hun Escape 48 kamer.

We zijn sowieso benieuwd of Robin Martens die Rikki speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden ooit zelf wel eens een escape room gespeeld heeft. Ken jij meerdere TV-programma’s in Nederland waar een escape room is genoemd of nog beter gespeeld?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest