Escape room in Ellen Degeneres show

juli 12, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Escape rooms beginnen nu in steeds meer TV-programma’s te komen. Grote, kleine, in spelvorm, als nieuwsitem of waarbij hele teams naar de escape room gestuurd worden. Wij vinden het geweldig. De reportages zijn alleen niet altijd even leuk. Ze laten vaak namelijk nogal wat hints en puzzels zien van de kamer. Iets waardoor je als kijker die kamer niet meer hoeft te spelen, je weet immers alle antwoorden al. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn.

In de Ellen Degeneres Show kwam ook een escape room aan de orde. Dit was een reportage die vrijwel niets weggaf van de room. Ja je zag wat elementen, zoals een skelet, maar voor de rest was er vrijwel niets te zien. Helemaal goed dus. Alleen de escape room waar het team naartoe ging, Maze Rooms in Los Angeles, was natuurlijk erg blij dat ze in de Ellen DeGeneres show zouden komen, maar we kunnen ons voorstellen dat ze niet heel blij zijn geweest met de reportage. Het team van 2 dat in de kamer zat heeft 10x om een hint gevraagd en deed heel onverschillig over de kamer. Dat zou kunnen betekenen dat het heel moeilijk en niet leuk is en mensen het dus niet gaan doen. Dus deze vorm van escape rooms uitlichten zijn we ook niet zo heel fan van. Kan stukken beter.

Maar alles beter dan de complete kamer beschrijven en laten zien. Met antwoorden van hints en puzzels er bij. Dat is echt not done. We zijn benieuwd in welke programma’s escape rooms nog meer genoemd gaan worden.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest