Escape Room Kasteel ter Horst Escaperoom van de maand juli 2017

juli 1, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

In Juni was het Escape Room Zandvoort, deze maand zoeken we het zuidelijker, in Noord Limburg welteverstaan. De Escaperoom van de Maand Juli onderscheid zich door de geschiedenis in hun intense ervaring te verweven. Niet alleen de opzet van het spel, maar ook de lokatie is uitzonderlijk. De naam zegt het al, Escape Room Kasteel Huys ter Horst is een avontuur in een heus kasteel. Met een gemiddelde waardering van 9.8 or Escape Rooms Nederland zijn de reviews meer dan lovend, en wij kunnen na het spelen van deze speciale room alleen maar beamen dat het een onvergetelijke en uiterst plezierige ervaring was.

Een van de ongewoonheden van deze escaperoom is dat ze werken met vrijwilligers in plaats van vaste krachten. Aangezien is het aantal spellen hierdoor beperkt en elke week weer anders is, is het aan te raden om om ver van te voren een reservering te plaatsen. Als je van spannend houdt raden we bovendien aan om in de avond te reserveren, als je het liever iets minder intens beleeft kan je beter overdag gaan.

“Voor mij is dit de absolute top van een escaperoom beleven. Wat dit team van vrijwilligers heeft neer weten te zetten met de middelen die voor handen waren is enorm knap. De 3 belevingen op Kasteel Huys Ter Horst zijn onvergetelijk en adembenemend. Absoluut aan te raden om te gaan beleven. Je zult niet teleurgesteld worden!”, Mike van Hoenselaar, mede-eigenaar Escape Rooms Nederland.

Escape Room Huys ter Horst

In een gebied wat vooral bekend is om asperges, fietsroutes en Powerman staat de prachtige ruïne van Kasteel Huys ter Horst. Sommige delen van het kasteel staan er al sinds de 13e eeuw en in de 18e eeuw was dit zelfs één van de grootste kastelen van Zuid-Nederland, totdat het kasteel in de 19e eeuw in verval raakte. De escaperoom die er sinds de zomer van 2016 zit wordt uitgebaat door een stichting en alle opbrengsten gaan naar de verdere restauratie van dit historische monument.

Escape room De Diefput

Je belandt in de middeleeuwen en je wordt beschuldigd van een zware misdaad. In afwachting van je vonnis wordt je opgesloten in een authentieke stoffige, rauwe kerker. Probeer binnen 60 minuten te ontsnappen, anders wacht je een enkele reis naar het galgenveld!

Escape room Gevanghuis

In Het Gevanghuis is de sfeer gemoedelijker… Of toch niet? Onderhuidse spanningen tussen de gevangenen maken dit een zeer intense ervaring. Niet iedereen kan namelijk zijn hachje redden… In dit spel, ook wel de Battle Room genoemd, strijden twee teams tegen elkaar om aan het noodlot te ontsnappen in vrijwel dezelfde ruimte.

Escape room El Penal, escape de ruïne

Het jaar is 1597, en met je groep mede-dorpsgenoten uit de strafkolonie moet je zien te ontsnappen uit de ruïne van Kasteel Huys ter Horst. Johan II van Wittenhorst is bedrogen door de Spanjaarden en heeft jullie hulp ingeroepen om wraak te nemen, door zijn goud onder de neuzen van de Spanjaarden terug te stelen. Deze levensgevaarlijke missie is speciaal voor grotere groepen. Een intimiderende, beangstigende, humoristische, leerzame, uitdagende, inspannende en spannende zoek- en puzzeltocht. Enkele woorden die van toepassing zijn op “El Penal”. Een waar spektakel van een escaperoom.

Ga vooral spelen in Horst bij Escape Room Kasteel Huys Ter Horst en laat je ervaring achter op Escape Rooms Nederland.

“Woooow. Echt helemaal overdonderd! Wat een geweldige ervaring daar bij Huys ter Horst. We speelden vandaag de zinderende tryout van de nieuwe El Panal escape room ervaring voor grotere groepen bij Huys Ter Horst. Mooiste is. Op een heuse kasteelruïne. Allemaal door vrijwilligers opgezet.”, aldus mijn eerste reactie toen ik in mei dit als eerste groep speelde.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2017? Laat het ons weten.

Meer informatie over Escape Room Kasteel Huys Ter Horst, heb je al ooit eerder in dit kasteel een van de escaperooms gespeeld? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel plezier!

Escaperoom Huys Ter Horst is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Mail naar [email protected] of bel met 06-37231270.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest