Escape room makers Sherlocked en videochatdienst Mibo lanceren online avontuur

februari 15, 2021 | Interviews,Nieuws | Karin Goumans

Afgelopen 18 januari is Escape From Mibo Island gelanceerd. Een samenwerking tussen Sherlocked en Q42 (een 3D videochat omgeving Mibo).


“Wij hebben een vet platform, jullie maken vette games, zullen we samenwerken?”. Deze vraag stelde Benjamin de Jager van Mibo afgelopen zomer aan Victor van Doorn van Sherlocked.


Sindsdien werkten beide teams aan de eerste game ter wereld waarin mensen niet alleen als 3D avatars spelen, maar elkaars gezichten ook live zien in die avatars.


Wat kunnen we verwachten?

Het is iets totaal on-Sherlocked’s en heel anders dan wat we kennen van Sherlocked. We kennen Sherlocked natuurlijk van de succesvolle escaperoom kamers ‘The Vault’ en ‘The Architect’ in Amsterdam.

“We zijn lekker los gegaan met wackyness en het resultaat is een heerlijk simpel, plezierig spel waar je met z’n allen echt het gevoel hebt samen te zijn” Aldus Victor van Doorn van Sherlocked Amsterdam.

Het spel duurt ongeveer 60 minuten en je hebt alleen je Web Brower tot je beschikking nodig. De ideale grootte van je team is 4 personen en je speelt dit spel al voor 6,35 per persoon (25 euro per team). Een super klein bedrag voor een leuke beleving.


Online game binnen de virtuele omgeving van Mibo: de perfecte lockdown activiteit.

Twee prijswinnende Amsterdamse creatieve studio’s lanceren samen een
innovatieve online spelervaring.
Afgelopen maanden ontwikkelden Sherlocked en Mibo samen in rap tempo een avontuurlijke online wereld waarin je met je vrienden of collega’s samen op avontuur gaat. Gebruik makend van het kersverse Mibo platform, waarin je als robotje rondzweeft met je webcam-beeld als hoofd, is Escape from Mibo Island het perfecte alternatief nu fysieke escape rooms gesloten zijn.


“Niet te geloven hoe sterk je het gevoel hebt dat je hier écht bent!”
Terry Brochard, theatermaker


“Als steeds meer bedrijven (deels) Remote gaan, zullen we ook steeds meer virtuele borrels doen. Via Zoom en Teams zijn die super saai, maar de puzzels op Mibo Island zijn ontzettend leuk, zowel met collega’s als familie”
Jelle Prins, Uber / Operator.Exchange


Leuk weetje: Ze zijn al begonnen met het tweede spel. Deze is meer gericht op de echte escaperoom enthusiasts.

Wij gaan snel spelen en zullen onze ervaring met jullie gaan delen. Wil en kun je niet wachten? Verzamel je team en speel vanavond nog!!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest