Escape room opzetten met behulp van Escape Room Boss

juni 25, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 2 Comments

Escape rooms zijn booming in Nederland en daarbuiten, en is het dus niet gek dat jij ook graag een escape room wilt opzetten. Om mee te gaan met deze tijd is het slim om technologie te verwerken in je escape room, bijvoorbeeld een iPad waarop de spelers info kunnen vinden. Hiermee kun je tijd besparen omdat een medewerker niet continu op het scherm hoeft te kijken wat iedereen uitspookt of als er een hint gevraagd wordt. Een app die je daarvoor kunt gebruiken is Escape Room Boss.

Escape Room Boss is een app die je kunt installeren op de iPads van de spelers van jouw escape room, te vinden in de App Store. De app geeft de informatie weer die jij invoert, zoals hoe lang de speler nog de tijd heeft, maar ook video’s, audiofragmenten en tekst die jij wilt dat de spelers te zien krijgen. Daarnaast krijgen de spelers voor het begin van het spel uitleg via bijvoorbeeld een instructiefilmpje dat jij gemaakt hebt, en de app geeft hints weer zodra de spelers vastzitten in het spel. Is de hint niet genoeg, dan geeft de app het antwoord weer maar krijgen de spelers wel strafpunten. Na afloop kunnen zij via de app hun score zien en delen.

Installeren Escape Room Boss

Om deze app te kunnen gebruiken voor de iPads, is het nodig om eerst een account aan te maken via de website en daar de iPads later aan te koppelen. Via het account kun je de informatie toevoegen die de spelers te zien krijgen. De informatie die zij krijgen is in te stellen in meerdere talen zodat iedereen het begrijpt. De eerste maand is gratis, dus als het niet bevalt, kun je nog opzeggen.

Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken, en dat bespaart je veel geld en moeite dan als je het zelf bedenkt en uitvoert, en het is vooral veel makkelijker. We gaan in een later stadium deze applicatie verder testen of dat het ook echt werkt. Onze eerste indruk is niet heel positief. Ziet er allemaal heel ongebruiksvriendelijk uit. Als jij een escape room in Nederland weet die werkt met Escape Room Boss horen we dat graag.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

 1. Avatar

  Wij werken sinds een tijdje met Escape Room Boss in onze escaperoom.

  Escaperoomveluwe.nl

  We zijn nog in de trail fase maar we zijn (gematigd) enthousiast.

  We hebben wat opstart problemen en ik zie graag wat dingen veranderen maar we gaan het blijven gebruiken.

  Met vriendelijke groeten,
  Henk van den Bos

  Beantwoorden

  • Avatar

   Ondertussen werken we al weer een tijdje met dit systeem. We hebben super support gekregen van de app bouwers en het werkt geweldig nu.
   Voor ons veel minder werk en de gasten kunnen zelf om een hint vragen. Dit geeft volgens ons een eerlijker spelverloop. De gamemaster kan de gasten er niet meer uithelpen en men is dus echt op zichzelf aangewezen. Daarbij is het bij het juiste gebruik van de hints voor iedereen mogelijk om te ontsnappen zelf als men er langer over doet dat 60 min. (Bijvoorbeeld 59 min + hints = extra tijd erbij)
   Kortom voor ons een top systeem die we in onze andere ruimtes ook gaan implementeren. Met vriendelijke groeten, Henk vd Bos EscaperoomVeluwe

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest