Escape Room Schagen Escaperoom van de maand oktober 2017

escaperoom van de maand escape room schagen oktober

oktober 2, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

In september was het My Escape Club in Amsterdam, maar deze maand hebben we weer een onvergetelijke escaperoom van de maand. Deze maand hebben we een toffe locatie gevonden in Schagen of all places. De Escaperoom van de Maand oktober onderscheid zich door unieke puzzels, geweldige aankleding en een heel lekkere beleving. Met een gemiddelde waardering van 9.3 op Escape Rooms Nederland zijn de reviews meer dan lovend, en wij kunnen na het spelen van de kamer alleen maar beamen dat het een onvergetelijke en uiterst overweldigende ervaring was.

Lisanne, eigenaresse van Escape Room Schagen heeft in samenwerking met Gloeidraad en Props haar kamer gebouwd. Samen hebben ze een verhaallijn neergezet die logisch en consistent is. Je zult puzzels ontdekken die je waarschijnlijk nooit eerder gedaan hebt. De escape room heeft een authentiek design, zodat je je helemaal kan laten onderdompelen in de sfeer van het verhaal. Je begeeft je namelijk in een NASA Training Center. De rol van de AI in het spel is geweldig.

Escape Room Schagen

In een plaats met bijna 20.000 inwoners en in het Noord-Westen van Nederland is het zeker om een omrij escaperoom en dus niet voor niets een escaperoom van de maand (half uurtje van Alkmaar). Geen allerdaagse puzzels, maar puzzels die opgaan in het decor wat heeft geresulteerd in een room met een wauw effect. Escape Room Schagen is in Nederlands, Engels en Duits te spelen. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid en de ontvangstruimte heeft meer dan genoeg zitplekken. We kunnen de koffie zeker aanbevelen.

Escape room Space Lab

Nora Fontani, een vooraanstaand ingenieur, is dood gevonden in het NASA Training Center in Schagen. De laatste 8 maanden heeft ze intensief gewerkt aan haar project “Luna”. Luna is een AI, een artificial intelligence, een computer die denkt en redeneert als een mens. Dit project heeft ze onlangs afgerond en nu is ze er niet meer. Was er iemand uit het trainingscentrum jaloers, liep ze iemand voor de voeten of was er liefde in het spel?

De escape room is geen standaard kamer met sloten en sleutels. Het zorgvuldig ontworpen interieur creëert de sfeer van het verhaal. De puzzels zijn uniek en vind je niet in andere escaperooms. Space Lab is een Battle Room. Er is dus een kopie van de kamer aanwezig. Dit zodat ook grotere groepen tegelijk kunnen spelen. Het thema is NASA, wat nog niet veel gebruikt wordt in Escape Rooms. Er is gekozen voor een room met een prachtig verhaal en er zit een hele mooi plottwist in. De puzzels die opgaan in het schitterende decor maken het compleet. Wij waren erg fan van de ‘scan’. Als je de kamer speelt weet je waar we over praten.

Ga vooral spelen in Schagen bij Escape Room Schagen en laat je ervaring achter op Escape Rooms Nederland.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2017? Laat het ons weten.

Meer informatie over Escape Room Schagen, heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest