Unieke escape room op Technival, festival georganiseerd door OGD

september 17, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Elk jaar organiseert OGD “Technival“. Dit is een soort kruising tussen een festival en techniek. Er zijn botsauto’s en een andere roulerende kermisattractie, een biergarten, live muziek van de gelegenheids-huisband, drones, springkussens voor de kinderen, een strijd over meerdere spelelementen tussen de vijf vestigingen van OGD voor de befaamde Technival Cup en allerlei initiatieven van medewerkers (in het verleden bijvoorbeeld een rube goldberg machine, 3d printers toen ze nog niet hip waren, een bordspellenhoek en een zelfgebouwde lichtharp). 5 september, alweer iets meer dan een week geleden, was de laatste editie van Technival. Dit keer is er ook een escape room gemaakt als een van deze onderdelen voor Technival.

Jelle de Graaf, technisch specialist bij OGD heeft dit jaar de taak op zich genomen om een escape room voor het festival te maken. Samen met Thijs Leeuwenburgh, die verantwoordelijk is voor cursussen die aan klanten gegeven worden binnen OGD, heeft hij de escape room gemaakt met als thema Jos Haarbos. De kamer was geschikt voor 4-8 personen. Acht bleek toch wat veel, zoveel mogelijk mensen moesten in een korte tijd de kans krijgen om de escape room te spelen. Ideaal was een team van 4 personen. De teams hadden 30 minuten om te ontsnappen.

Menige lunchpauze hebben we geboomd over wat we gaan doen, wat we nodig hebben en hoe we het gaan aanpakken.

Escape room Jos Haarbos

Het thema is dat je herbeleeft wat Jos Haarbos eerder heeft meegemaakt. Jos Haarbos is binnen OGD een running gag. Vaak wordt als testgebruiker Jos Haarbos aangemaakt, in plaats van bijvoorbeeld Test01. Dit is in de loop der jaren een eigen leven gaan leiden en op een gegeven moment had hij zelfs een eigen Facebook-pagina. Jos heeft “gisteravond” een spelletjesavond gehad met wat vrienden. Er werd flink gedronken en Jos is aan het eind in slaap gevallen op de bank. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, bleken zijn vrienden van alles te hebben uitgehaald met zijn kamer: alles zat op slot en verborgen. Jos lukte het om te ontsnappen na 30 minuten en dat is de deadline voor de deelnemers.

Jelle is groot fan van escape rooms en doer er regelmatig een. Hij heeft er inmiddels al 8 gedaan. Het OGD Technival was een heel mooie gelegenheid om er zelf eens eentje te bouwen, zonder direct de sprong in het diepe te nemen van een eigen bedrijf op te zetten. Eén element in de kamer bevat meerdere triggers. Hier hebben we wat uren aan besteed in de genoemde lunchpauzes. Voor de rest is het bouwen van de kamer door ons twee in één dag gedaan. Dit was een eenmalig initiatief om de escape room te bouwen. Wel is het stroomschema en alle documentatie bewaard, zodat het wel nog altijd van de plank getrokken kan worden mocht de gelegenheid daarvoor zijn.

Erg knap gedaan heren! Op naar de volgende escaperoom om te bouwen!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest